Drsně a natvrdo: Odmítnout kvóty a uprchlíky nepřijímat, řekl nám Andrej Babiš

16.11.2015 10:00

Polsko dalo v sobotu ústy svého ministra pro evropské záležitosti Konrada Szymańského najevo, že po pařížských útocích nevidí politickou možnost, jak splnit rozhodnutí Evropské unie o rozdělení uprchlíků podle kvót. Předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker řekl, že by země EU neměly v reakci na útoky v Paříži odmítat uprchlíky a dle něj se nemá měnit přístup EU k migrační krizi. Podle Andreje Babiš máme následovat příkladu Polska.

Drsně a natvrdo: Odmítnout kvóty a uprchlíky nepřijímat, řekl nám Andrej Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Polsko si musí zachovat úplnou kontrolu nad svými hranicemi, nad azylovou a migrační politikou,“ napsal ministr Szymańsky na serveru Polityce.pl. „Chtěl bych vyzvat ty v Evropě, kdo se snaží měnit přijatou migrační agendu, aby ji brali vážně a nepodléhali zjednodušeným reakcím, které se mi nelíbí,“ řekl Juncker.

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o tom myslí a zda by se Česká republika měla zachovat dle příkladu Polska, nebo se řídit tím, co řekl předseda Evropské komise Juncker. Andrej Babiš se vyjádřil jasně.

„Měli bychom následovat Polsko. Juncker v řešení migrační krize totálně selhal, jeho nápad s kvótami je nesmysl,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Vyjádření dalších politiků připravujeme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…