Drsný policista ze severu: Až bude politika zadarmo, tak uvidíte ty slušňáky

23.08.2013 21:31

Krajský zastupitel, šéf mosteckých strážníků a obyvatel Lomu u Mostu Bronislav Schwarz před pár dny v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz zapochyboval o svém někdejším vstupu do politiky. Tento týden překvapivě potvrdil informaci, že jej hnutí Severočeši.cz plánuje do čela volební kandidátky. Co překvapením zřejmě není, je spojení s Babišovým ANO, bude-li toto hnutí chtít.

Drsný policista ze severu: Až bude politika zadarmo, tak uvidíte ty slušňáky
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Bronislav Schwarz

Kdyby politika byla činností neplacenou, tak by se podle něj ukázalo, kdo jaký je a o co mu jde. „Až bude politika zadarmo, tak uvidíte – budou tam jen ti slušní,“ řekl k tomu v červenci doslova.

Když už jsem začal...

ParlamentnímListům.cz to nyní komentoval tím, že natolik frustrovaný, aby nepokračoval, ještě není. Za svým vyjádřením si prý stojí. „Když už jsem ale začal, tak se pokusím dokončit své a "Severočeské" myšlenky,“ zdůvodnil svůj nový vítr do plachet před očekávanými parlamentními volbami, na nichž by Severočeši.cz chtěli v kampani participovat s hnutím Andreje Babiše.

Za Babišem stojí i Dernerová

Za Babišem stojí i mediálně známá severočeská senátorka, dětská neuroložka a bojovnice proti korupci Alena Dernerová z Mostu, která začátkem srpna prohlásila, že Severočeši.cz jsou připraveni jít do parlamentních voleb, jestliže se najde spojenec v podobě partnera rozvíjejícího činnost na celostátní úrovni. O svých sympatiích k aktivitám miliardáře mluvila už v roce 2011, kdy jako ústřední společné téma viděla boj proti korupci.

Severočeši.cz dnes mají v Senátu právě Alenu Dernerovou a Jaroslava Doubravu (za volební obvod Ústecko). Proto již loni během krajských voleb uvažovali o účasti v parlamentních. Zmiňoval to několikrát lídr kandidátky, podnikatel Jiří Zelenka, proslavený milionářskou kampaní na regionální úrovni, v níž nabídl lidem tombolu s desítkami počítačů, koly i automobily. „Na rovinu přiznáváme, že máme tendenci spolupracovat s hnutím ANO 2011. Programově je nám jeho iniciativa nejbližší. Jestliže budeme panem Babišem osloveni a on projeví zájem pokrýt předvolební kampaň v Ústeckém kraji našimi kandidáty, pak na takovou spolupráci přistoupíme,“ uvedl již před pár dny předseda hnutí Severočeši.cz a zároveň ředitel mosteckého bytového družstva SBD Krušnohor František Ryba.

Schwarz má i odpůrce

Bronislav Schwarz, který se teď v rámci Severočechů.cz zřejmě dostává na výsluní, je částí veřejnosti a v diskuzích na internetu vnímán jako politik, který na rozdíl od mnohých „mluví tak, jak mu narostl zobák“. Přesto má i odpůrce.  „V Lomu u Mostu, jako radní-zastupitel města, se jeví jako násilnická povaha s chorobným sklonem ke lhaní, využívaje svého postavení strážného Městské policie Most. Je kamarád primátora Vlastimila Vozky a zakladatele politické strany Severočeši.cz Jiřího Zelenky, kteří čistí jeho prohřešky. On, který hlásá, že by politici měli dělat politiku zadarmo? Že to říká právě on, který si nechává vyplácet odměnu nejen jako krajský zastupitel, ale i jako radní města Lom,“ reagovala ParlamentnímListům.cz na článek o Bronislavu Schwarzovi Alena Bozetická z Lomu u Mostu.

O politické situaci v Lomu, kde je Schwarzova žena starostkou, již ParlamentníListy.cz rovněž informovaly. Prohlášení Bozetické na svém profilu zveřejňoval Vlastimil Balín, jednatel politického hnutí OMMO. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…