Hamáček svolal první schůzi Sněmovny, začne 20. listopadu

08.11.2017 19:25

Bývalý předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček z ČSSD už svolal ustavující schůzi nové dolní komory. Začne podle očekávání dvacátého listopadu. Poslanci se sejdou ve třináct hodin, uvádí pozvánka na sněmovním webu.

Hamáček svolal první schůzi Sněmovny, začne 20. listopadu
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

Na stejný den svolal prezident Miloš Zeman už dřív zasedání Sněmovny, které je stálé. Označuje celkovou činnost dolní komory mezi volbami, v jejímž rámci se konají jednotlivé schůze, informovala ČTK.

Prezident využil pro stanovení termínu zasedání maximální možnou třicetidenní lhůtu od voleb. Kdyby zasedání nesvolal, dolní komora by se třicátý den po volbách sešla sama. Jiný den pro zahájení ustavující schůze než dvacátý listopad proto nebyl možný.

Ustavující schůze potrvá nejméně dva dny. V pondělí poslanci složí slib, vyslechnou informaci o vzniku volební komise a zřídí mandátový a imunitní výbor.

Následně bude vyhlášena lhůta pro podávání nominací mimo jiné do funkcí předsedy a místopředsedů Sněmovny. První schůze pak bude přerušena. Bude pokračovat patrně ve středu.

Teprvé druhý den schůze se uskuteční volba členů vedení dolní komory a zřídí se další výbory. Program ustavující schůze určuje zákon.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…