Hašek vyrazil na Zemi živitelku. Vyzval tam k podpoře zemědělců

29.08.2013 16:42

Hejtman jižních Čech Michal Hašek (ČSSD) vyzval u příležitosti otevření výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích vládu jakož i ještě nezvolenou politickou reprezentaci, aby učinila aktivní kroky k ochraně a podpoře domácích zemědělských producentů.

Hašek vyrazil na Zemi živitelku. Vyzval tam k podpoře zemědělců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

President Miloš Zeman se dnes spolu s hejtman Jihomoravského kraje Michalem Haškem a dalšími představiteli veřejného života zúčastnil slavnostního zahájení 40. ročníku mezinárodní zemědělské výstavy Země živitelka, probíhající v Českých Budějovicích. Letošního ročníku se prvně účastní i Jihočeský kraj s exposicí propagující místní domácí potravinářskou produkci.

„Domácí výrobci potravin a zpracovatelé v současnosti čelí nejen tlaku obchodních řetězců na co nejnižší cenu výrobku, ale především silné, zejména cenové, konkurenci dovážených levných zahraničních potravinářských výrobků. A zde je třeba aktivních kroků vlády. Jedním z cílů politické reprezentace, která vzejde z předčasných voleb, musí být konkrétní jednání s nevládními organizacemi v oblasti zemědělství o možných formách systémové pomoci našim zemědělcům,“ uvedl na výstavě Země živitelka hejtman Michal Hašek.

Desítiletí zavedená mezinárodní výstava Země živitelka tradičně zahrnuje širokou škálu prezentací od zemědělské a potravinářské výroby, zemědělské techniky, lesního a vodního hospodářství až po služby a oblast obnovy venkova. Samostatná část výstavy Ekostyl je zaměřená především na tvorbu a ochranu životního prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…