Hovadina, vypálil na nás Tomáš Töpfer, když jsme se ptali, co on a ODS...

05.03.2014 10:42

Kde jinde by si měla zdecimovaná ODS, jejíž nový předseda Petr Fiala tvrdí, že bude znovu významnou politickou silou v zemi, ověřit lépe své možnosti, než v podzimních komunálních volbách v Praze. I proto bude důležité, kdo tu bude její tváří. Ve hře jsou exprimátor Bohuslav Svoboda, poslankyně Jana Černochová, naopak populární herec Tomáš Töpfer o své kandidatuře mluví jako o hovadině, kterou jen někdo vypustil.

Hovadina, vypálil na nás Tomáš Töpfer, když jsme se ptali, co on a ODS...
Foto: Jan Janula
Popisek: Tomáš Töpfer

Anketa

Který člen vlády je zatím vaším největším oblíbencem? (Restart hlasování 9.6.2014)

18%
52%
1%
10%
3%
hlasovalo: 11206 lidí

V pražské ODS už usilovně přemýšlejí, kdo by měl být tváří občanských demokratů v podzimních komunálních volbách. Před čtyřmi roky se jako úspěšný tah ukázalo nasazení lékaře Bohuslava Svobody, který vstoupil do ODS až měsíc před samotnými volbami a po nich se díky koaliční spolupráci nejprve s ČSSD a později s TOP 09 ujal primátorské funkce. V květnu minulého roku však byl nahrazen Tomášem Hudečkem z TOP 09.

Exprimátor Svoboda by se o přízeň voličů coby kandidát na primátora znovu rád ucházel, ale jeho handicapem je vyšetřování kvůli projektu Opencard, za který byla obviněna téměř kompletní tehdejší rada. Sám Svoboda dlouhodobě tvrdí, že absurdní obvinění na něj bylo podáno zcela účelově, občanští demokraté si však jsou vědomi případných rizik spojených s touto kauzou.

S Tomášem Töpferem nikdo z ODS o kandidatuře nemluvil

I proto podle Hospodářských novin hledají někoho, kdo by Bohuslava Svobodu mohl případně v čele kandidátky nahradit. Deník konkrétně zmiňuje předsedu pražské ODS Filipa Humplíka, bývalého senátora a populárního herce Tomáše Töpfera nebo poslankyni a dlouholetou starostku druhého pražského obvodu Janu Černochovou.

Nejatraktivnější jméno pro voliče by ODS zcela jistě našla v osobě ředitele Divadla na Vinohradech Tomáše Töpfera, jemuž však podobné spekulace velice vadí. „Se mnou o tom nikdo nemluvil. Jsou to jenom hovadiny, které vždycky někdo vypustí, a ty pak běží mediálním světem. A kvůli tomu mi už nevolejte,“ reaguje pro ParlamentníListy.cz bývalý senátor Tomáš Töpfer.

Před čtyřmi roky si na lídra netroufal, slíbil jen podporu

Jeho jméno se v souvislosti s primátorskými ambicemi skloňovalo už před čtyřmi roky. Také tehdy na to populární herec zareagoval tím, že s ním o případné kandidatuře na primátora nikdo z ODS nemluvil a že považuje za zvláštní se o tom dozvídat přes média. „Nedokážu si sebe představit jako kandidáta na primátora. Co si umím představit, je to, že bych pražskou ODS ve volbách podporoval, což budu dělat strašně rád,“ řekl tehdy Töpfer Hospodářským novinám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…