I kvůli vám se mi zabil řidič, vzkázal Andrej Babiš „ekologickým teroristům“

25.04.2014 13:35

Předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš dostal anticenu Zelená perla od ekologistického sdružení Děti Země za to, že kritizoval, že tito aktivisté blokují výstavbu dálnic. Ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz Babiš řekl, že je Zelenou perlou poctěn.

I kvůli vám se mi zabil řidič, vzkázal Andrej Babiš „ekologickým teroristům“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Já jsem velmi poctěn, že jsem dostal tuto cenu, takovou ještě nemám,“ smál se Babiš. Pak ale žertovat přestal. „Ale všichni občané by měli vědět, že kvůli sdružení Děti Země nemáme dálnici z Lovosic do Ústí. Děti Země tam podaly celkem 25 žalob, z toho první v roce 1998 a ta žaloba byla projednávána až v srpnu 2003. Takže kvůli tomuto sdružení tam ta dálnice není. A mimochodem se mi tam zabil i řidič Kosteleckých uzenin, když tudy jel. Takže na tom svém výroku, za který jsem cenu obdržel, trvám,“ řekl ParlamentnímListům.cz ministr financí Babiš.

Ten tak upozornil na to, že kvůli neexistenci dálnice dochází k dopravním nehodám a zbytečným úmrtím.

K dálnici se u nás vyjadřuje každý jezevec i ekologický terorista

Současnému ministrovi financí Babišovi byla Zelená perla udělena za výrok z jeho textu z loňského 11. května s titulkem K dálnici se dneska vyjadřuje i jezevec, který zveřejnil na serveru ParlamentníListy.cz.

Ve svém komentáři tehdy coby šéf Agrofertu uvedl: „My se jednou asi z té demokracie poděláme, všichni. Jak jinak totiž vysvětlit to, že se tu k dálnici vyjadřuje jezevec, ekologický terorista a také každý starosta chce mít výjezd...“

Cenu dostal i Zeman

Další anticenu Ropák roku za největší „protiekologický“ počin loňska dostal prezident Miloš Zeman za podporu výstavby plavebního kanálu Dunaj-Odra-Labe. Zeman již dostal Ropáka za podporu prolomení územních limitů schválených českou vládou v roce 1991 na Mostecku, za podporu kácení kůrovce napadených stromů v národním parku Šumava a prosazování výstavby dvou jaderných bloků v Temelíně.

Ropáka udělili letos ekologové podvaadvacáté, přičemž na tuto anticenu bylo navrženo 19 osobností, což je o pět méně než loni. Na Zelenou perlu bylo navrženo 44 autorů nejrůznějších výroků, což je o 11 méně než v minulém roce.

Loni dostal anticenu Ropák tehdejší ministr životního prostředí Tomáš Chalupa (ODS), a to zejména za návrh zákona o národním parku Šumava, za nečinnost ve vymezování chráněných území NATURA 2000 nebo podporu dostavby Temelína. Zelenou perlu udělili ekologové tajemníkovi někdejšího prezidenta Václava Klause Ladislavu Jaklovi za výrok v nadsázce kritizující cyklisty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…