Karel Gott pronesl výbušná slova o uprchlících. A zde je dohra

05.04.2016 4:41

ANKETA Vyjádření zpěváka Karla Gotta ohledně uprchlické krize pro časopis Týden vyvolalo velký ohlas u řady politiků. Pro ParlamentníListy.cz se k jeho názorům vyjádřil například senátor Jan Veleba nebo mladý lidovec Šimon Heller. „Karel Gott je nepochybně fenomenálním zpěvákem. Bohužel se ukazuje, že místo toho, aby věřil faktům, má rád konspirační teorie a pohádky,“ uvedl Heller k vyjádření několikanásobného držitele Zlatého slavíka o tom, že uprchlická krize je řízený proces, který má za cíl oslabit ekonomický růst Evropy.

Karel Gott pronesl výbušná slova o uprchlících. A zde je dohra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Legenda Karel Gott

Anketa

Máte rádi Karla Gotta?

93%
7%
hlasovalo: 17262 lidí

Zpěvák Karel Gott se ohledně uprchlické krize vyjádřil, že se podle něj jedná o řízenou snahu oslabit ekonomický růst Evropy.

„Pokus dostat sem diverzanty je jen moderní způsob války. Dělají to důmyslně, strkají před kamery reportérů děti. Viděli jste to také, ne? Nepřemýšlíte o tom? Podívejte, jak se ty děti prosebně dívají… A nepomozte jim… Je to citový nátlak. Ale za nimi jsou k nahlédnutí také mladíci s mobilními telefony, kteří kalkulují, posílají zprávy a tvrdí, že jdou za svými příbuznými do Evropy,“ vyjádřil se Karel Gott.

„Jsou oblečeni jako málokdo v Praze, mají moderní sportovní ohozy a síla a energie z nich jen čiší. Tak těm máme pomáhat? Od pohledu je na nich vidět, že jim nejde o ty děti, že jsou to téměř profesionální zneklidňovači. Ten, kdo je posílá, ví dobře, proč to dělá,“ řekl také zpěvák.

Se zpěvákovým pohledem na migrační krizi nesouhlasí například mladý lidovec Šimon Heller.

Anketa

Máte rádi Karla Gotta?

93%
7%
hlasovalo: 17262 lidí

„Konspirační teorie o spiknutí celého světa proti Evropě nejsou podloženy žádnými fakty. Dle veřejně dostupných informací, jako je například rozhovor s generálem Pavlem, tyto konspirační teorie nepotvrzují ani žádné tajné služby v Evropě. Co se týká ekonomických migrantů, úkolem Evropy je rozlišit, kdo pomoc potřebuje a kdo ne,“ řekl Šimon Heller pro ParlamentníListy.cz a dodal, že ekonomické migranty nebo ty, kteří chtějí naši pomoc zneužívat, nemáme v žádném případě povinnost přijímat. Upozorňuje ale na to, že naopak dle mezinárodního práva máme povinnost přijmout uprchlíky z válečných oblastí a to mimo jiné i povinnost morální.

„Karel Gott je nepochybně fenomenálním zpěvákem. Bohužel se ukazuje, že místo toho, aby věřil faktům, má rád konspirační teorie a pohádky. Jako bohatý muž a fanoušek komunistického režimu v dobách normalizace zjevně ani nechápe princip solidarity s těmi, kteří i se svými dětmi utíkají před válkou,“ nechápe názor nejpopulárnějšího českého zpěváka Šimon Heller.

Doubrava: Gott má pravdu

S názorem Karla Gotta souzní naopak například senátor Jaroslav Doubrava.

„To jsou věci, které já tvrdím nejméně půl roku. Stojí za tím Amerika,“ říká Jaroslav Doubrava a dodává.

„Když se nepodařilo položit Asada, tak jako Husajna a Kadáfího, tak vyvolali toto. A vyvolali to právě proto, aby oslabili hospodářsky Evropu, protože oni mají problémy s ekonomikou a ekonomika Evropské unie je pro ně velkým nebezpečím,“ říká Dobrava, který je prý přesvědčen o tom, že toto je plán nejen na hospodářské oslabení Evropy, ale v podstatě i na snížení vzdělanosti Evropy. „Protože vědí, že sem přicházejí nevzdělaní a řekl bych i nevzdělatelní lidé, kteří tady potom chtějí ovládnout Evropu a pokud si Evropa toto velmi rychle neuvědomí, tak k tomu bohužel dojde. Takže souhlasím s Karlem Gottem a upřesňuji, stojí za tím Amerika a prostřednictvím Ameriky také Turecko,“ řekl senátor Doubrava ParlamentnímListům.cz.

Vyjádřil se i ke Gottovým postřehům ohledně vystrkování dětí na kameru a mladých dobře oblečených můžu v pozadí.

„Když to začínalo, tak sem přicházeli mladí lidé velmi dobře oblečení, velmi dobře vybavení elektronikou i finančně a tvrdím, že hlavně velmi dobře vycvičeni. To jsou lidé, kteří by měli hlavně zůstat doma, dělat si doma pořádek a ne utíkat do bezpečí, když si doma nechávají manželky s dětmi. Upozorňovalo se na to, že děti nejsou nikde vidět. No tak hold vytáhli pár dětí, aby je ukázali. Vzpomeňte si na ten nehorázný snímek toho utopeného chlapce,“ vysvětluje senátor Doubrava.

Naše slušnost je migranty vnímána jako naše slabost

K tomu, co uvedl fenomenální zpěvák Karel Gott, se vyjádřil i jihočeský hejtman Jan Zimola (ČSSD). Ten řekl, že není příznivcem konspiračních teorií a nehodlá proto komentovat vyjádření jejich zastánců.

„Umím se ale na svět kolem sebe podívat očima toho, kdo chce pomáhat potřebným a kdo nechce přivírat oči před tím, jak je naše slušnost vnímána migranty jako naše slabost. Někteří migranti zneužívají i své děti k tomu, aby se domohli vstupu do Evropské unie, což by se i dalo pochopit, pokud by přitom nevykřikovali o svém „právu“ vstoupit do Evropské unie. Žádné takové právo nemají a EU by se jejich nekoordinovanému přílivu měla bránit,“ řekl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Ohledně vyjádření Karla Gotta k uprchlické krizi promluvil pak také místostarosta Písku Josef Knot (TOP 09)

„K uprchlické krizi se dnes už vyjadřuje snad každý. Nejsem fundovaný odborník na zahraniční politiku, abych posuzoval pravdivost údajného spiknutí světových velmocí namířeného proti Evropě. Musím ale říci, že Putinovo angažmá v Sýrii a časté útoky ruských letadel na civilní cíle určitě přiměly leckterého Syřana opustit svůj domov. Je ale samozřejmé, že teroristické útoky v samém srdci Evropské unie naprosto důvodně jitří nálady a vyvolávají obavy. Pochyby veřejnosti pak umocňuje i politováníhodné chování iráckých křesťanských rodin, které Česká republika nabídla azyl,“ míní Josef Knot.

To, co Karel Gott, říkal už i Miloš Zeman

Ke slovům Karla Gotta se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil i senátor Jan Veleba (SPO). A připomněl, že o tom, o čem promluvil Zlatý slavík, mluvil už před časem i prezident Miloš Zeman.

„První s tímto přišel pan prezident Miloš Zeman, který už před dlouhou dobou řekl, že ta migrace, ten migrační exodus, že je organizován,“ řekl Veleba a dodal, že je dobře, že se k tomu tímto způsobem teď postavil právě Karel Gott.

„Je to dobře, protože to je velmi populární a uznávaná osobnost a těžko ho budou kritici dehonestovat tak, jak dehonestují prezidenta republiky,“ pokračoval Veleba pro ParlamentníListy.cz. Řekl, že on má na to shodný názor s tím, že je ale nutné malinko rozlišovat a že ne všechny migranty lze zařadit do této kategorie.

„Jsou zcela určitě migranti, kteří utíkají před válkou, kde jsou ženy, děti, prostě rodiny… Ale většina migrantů podle mého názoru je skutečně organizována a tady ty děti jsou brány jako takový štít, kdy se skutečně zneužívá lidského soucitu. Je to prostě dobře promyšlená mediální záležitost,“ řekl Veleba a vyjádřil se i k tomu, kdo za údajnou organizací uprchlické krize dle jeho názoru stojí.

„Pokud se týká té organizace, tak podle mého názoru za tím stojí Saúdská Arábie, která financuje rozšiřování islámu po Evropě, stavby mešit v západní Evropě, financuje imámy, kteří tam káží, financuje různé podpůrné programy pro věřící, pro lidi, kteří vyznávají islám a přestěhují se do Evropy. A stejně tak to financují mnohé organizace ze zahraničí, třeba ze Spojených států. A jeden z důvodů je ten, že to je obrovský byznys a odborníci říkají, že výnos toho byznysu je dokonce vyšší než z organizace a distribuce drog po světě,“ řekl Veleba a vzpomněl i Merkelovou.

„No a to, že v Evropě existují politici, jako je Merkelová, která od toho pařížského masakru nějak mlčí, nevím, jestli je na dovolené, nebo kam se poděla, prostě politici, kteří tomu jdou na ruku, tak to je bohužel pravda. Kdyby to tak nebylo, tak by to tak v takové míře zkrátka možná nebylo,“ dodal Veleba a stejně jako místostarosta Písku Josef Knot poukázal také na to, co se v těchto dnech děje kolem křesťanských uprchlíků z Iráku.

„Jeden z takových operativních důkazů, že ta akce s uprchlíky je organizovaná, je story tady s těmi našimi iráckými uprchlíky, kteří zde byli asi měsíc nebo jak dlouho. Organizovala to Generace 21. Mimochodem podle mého názoru je třeba se na tyto organizace podívat. Protože část nákladů na jejich provoz platíme z našich daní. Tak tito iráčtí uprchlíci to přece nejsou žádní váleční uprchlíci. Protože kdyby byli, tak by prostě byli tady v České republice a čekali by na azylové řízení. Oni místo toho prohlásí, že se vrátí do Iráku zpátky. Na konto toho pro ně někdo najal autobus a odvezl je do Německa. Takže je jasné, že tito konkrétní uprchlíci by se nevydali na cestu do Evropy, kdyby je někdo nenalákal. To, že se chtějí vrátit, to znamená, že to nejsou uprchlíci z takových oblastí, kde je válka, protože jinak by se neměli vrátit kam. To, že se vydali na takovou dlouhou cestu, to je doklad toho, že je někdo přesvědčil, nalákal…,“ říká důrazně senátor Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…