Komunistického fízla neberu vážně, vzkázal Kalousek poslanci. Tady je ostrá odpověď

25.06.2014 21:58

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček se po zvolení do Poslanecké sněmovny nestačil divit, do jaké společnosti se to dostal. Situace v dolní komoře Parlamentu odráží jisté zhrubnutí společnosti. Významné osobnosti by české společnosti přitom měly být vzorem pro mladé, a politici mezi významné osobnosti bezesporu patří.

Komunistického fízla neberu vážně, vzkázal Kalousek poslanci. Tady je ostrá odpověď
Foto: ksm.cz
Popisek: Poslanec za KSČM Zdeněk Ondráček

Anketa

Kdy v naší zemi bude lépe?

75%
hlasovalo: 6934 lidí

„Když jsem byl koncem října 2013 zvolen do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR, vstupoval jsem do těchto prostor s určitou mírou pokory. Mnoho nových kolegů poslanců jsem znal pouze z televize a považoval jsem je za určitou autoritu. O to horší bylo setkání s realitou, s chováním některých kolegů nejen přímo ve sněmovně, ale i v běžném životě, které si v ničem nezadá s chováním snad běžným pro restaurační zařízení IV. cenové skupiny,“ poznamenává komunistický poslanec.

Stížnost na exministra Kalouska

Ondráček si stěžuje např. na prvního místopředsedu TOP 09 Miroslava Kalouska, který na Ondráčkovu adresu prohlásil, že jde o „komunistického fízla, jehož názory nemůže brát vážně“. Sluší se připomenout, že Ondráček stál na straně represivních složek během demonstrací v listopadu 1989.

Zákonodárce ale Kalouskovo vyjádření považuje za osobně urážlivé a navíc ještě zkreslující, neboť v podstatě hází do jednoho pytle všechny policisty, kteří sloužili u policie před listopadem 1989. Řada z nich přitom poctivě slouží dodnes. Rozhodl se proto obrátit na mandátový a imunitní výbor se stížností na exministra Kalouska.

Celé vyjádření komunistického poslance si můžete přečíst ZDE.

Sám prý vyznává hodnoty slušného chování, které vštěpuje i dětem a rád si počká, jak se ke Kalouskovu výroku postaví právě zmíněný výbor. Jak se postaví k základním etickým hodnotám, klade si závěrem otázku Ondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…