Lhář Kubice a malý hoch Nečas. Opozice interpelovala "trosku vlády"

06.09.2012 17:42

Interpelace premiéra dnes ve sněmovně proběhly bez dotazovaného Petra Nečase z ODS. Předseda vlády hned v jejich úvodu opustil sněmovní jednací sál, což nelibě nesli opoziční sociální demokraté. Podle předsedkyně dolní komory Miroslavy Němcové ale předseda vlády už ráno svou neúčast omluvil.

Lhář Kubice a malý hoch Nečas. Opozice interpelovala "trosku vlády"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání v poslanecké sněmovně se dnes asi protáhne

Důvodem premiérovy absence bylo podle mluvčího vlády jednání, a to s místopředsedou Evropské komise a komisařem pro průmysl a podnikání Antoniem Tajanim. Poslanci ale o důvodu Nečasovy neúčasti informováni nebyli.

„Premiér tady osobně seděl ještě ve 14:30.V  tom okamžiku se zvedl a někam odešel. Asi se bojí a utekl,“ okomentoval Nečasovu absenci Ladislav Šincl z ČSSD. Podle jeho stranického kolegy Miroslava Váni měl premiér svou absenci poslancům vysvětlit, a vše by bylo v pořádku. Místo toho se prý chová jak malý hoch. „A to je člověk, který má řídit stát. To je člověk, který má odpovídat za osudy rodin. Já mám obavu, že toho je na něj moc,“ pozastavil se nad premiérovým psychickým stavem.

Vážená trosko vlády, oslovil John

Kromě Nečase se omluvilo i pět jeho ministrů, a ostatní se, jak bývá při interpelacích zvykem, pohybovali po Sněmovně. Proto když přistoupil k řečnickému pultíku předseda Věcí veřejných Radek John, oslovil ministerskou lavici „vážená trosko vlády v počtu dvou kusů.“

V jednacím sále však kolikrát chyběli i sami tazatelé, a kvůli tomu přišel o možnost dotazu na vládu například poslanec Věcí veřejných Vít Bárta. Vše si vynahradil v dalším příspěvku, při kterém vmetl ministru vnitra Janu Kubicemu, že v něm vyvolává mohutné dávivé reflexy. „Chce se mi z Vás zvracet, pane ministře,“ zaznělo od pultíku poté, co Jana Kubiceho v souvislosti s odvoláním policejního prezidenta Petra Lessyho nazval lhářem.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…