Měl jsem nastoupit dřív, lituje Zaorálek

21.10.2017 20:31

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek má pocit, že měl do kampaně nastoupit dříve, než se ve skutečnosti stalo. Sociální demokraté podle něj budou muset vést s lidmi permanentní dialog, aby voliči viděli, co pro ně strana dělá. Poznamenal, že sociální demokracie potřebuje změnu, ta musí být ale dostatečně promyšlena a připravena. Přijít by proto měla až na mimořádném sjezdu, řekl novinářům v Lidovém domě po porážce ve sněmovních volbách.

Měl jsem nastoupit dřív, lituje Zaorálek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

Zaorálek podotkl, že sociální demokracie musí s voliči vést permanentní dialog a vše, co strana dělá, musí být okamžitě vidět. "U té kampaně jsem měl pocit, že jsem do ní měl nastoupit daleko dřív," řekl. Příští volby podle něj začínají "dneska". "Je třeba být neustále ten, kdo dává lidem najevo, že dělá práci pro ně, že je v té politice kvůli nim, musí o tom přesvědčovat skoro každý den," poznamenal.

Někteří straníci volají po okamžité změně ve vedení strany. Podle Zaorálka sociální demokracie změnu potřebuje, musí být ale dostatečně promyšlena a připravena. Nastat by proto měla až na sjezdu. "Nedovedu si představit, že bychom teď tady práskli botami a zmizeli," řekl. Dodal, že je na vedení strany, aby odpovědnost nakonec vyvodilo před členy na sjezdu. "Myslím, že to je nejlepší způsob, jak zajistit to, aby nás porážka nerozbila, ale byla spíše důvodem a způsobem, jak se zamyslet. A aby byla něčím, co bude použito jako nástroj změny," doplnil.

Zda by sociální demokracie šla do vlády s hnutím ANO, pokud by v ní nebyli Andrej Babiš a místopředseda Jaroslav Faltýnek podezřelí z podvodu, nechtěl hodnotit. "Nejsme v situaci, abychom řídili jednání," řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…