Nahlásili korupci a teď jdou do voleb. Za lidovce

07.09.2013 19:28

Když někdo upozorní na možnou korupci, může se mu dostat pozornosti médií a za nějaký čas se může ocitnout dokonce v nejvyšších patrech politiky. Svědčí o tom příklad senátora Libora Michálka, který upozornil na možné korupční jednání v resortu životního prostředí. Server Lidovky.cz prozrazuje, kdo se rozhodl v předčasných volbách do sněmovny následovat Michálkova příkladu.

Nahlásili korupci a teď jdou do voleb. Za lidovce
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

V Ústeckém kraji kandiduje např Leo Steiner, který pracoval na dotačním úřadě, ale v průběhu svého působení v úřadě upozornil na možnou korupci ROP Severozápad. Na ten si později posvítila i policie a mezi jinými zadržela také někdejšího náměstka Ústeckého kraje Pavla Koudu (dříve ČSSD).

"Nezastírám, že to vliv mělo. Ale věřím, že to není jen o tom, že někdo něco boří a kritizuje, ale že je za mnou vidět i nějaká práce,“ prozrazuje Steiner. "Vedení mělo ambici postavit v Ústí Jiřího Čunka," prozradil dále. Připomeňme, že senátor Čunek vstoupil do povědomí veřejnosti jako bojovník proti nepřizpůsobivým na Vsetínsku a sever Čech se dlouhodobě potýká se stejnými problémy.

Na další možné korupční jednání upozornil právník Ondřej Závodský, a to ve spojitosti se Zařízením služeb Ministerstva vnitra. Dnes Závodský vstupuje do předvolebního boje, a to opět za lidovce. Ne každý známější oznamovatel korupce se však cítí na vstup do politického boje. Svědčí o tom postoj Jakuba  Klouzala, který upozornil na nejasné zakázky na Ministerstvu zahraničních věcí ČR a dočkal se vyhazovu. "Chci zatím zůstat na tom druhém konci, protože v současné době je podle mě příliš brzy na to, aby se ve sněmovně objevil někdo, kdo s 'tím' chce něco dělat," uvedl pro server Lidovky.cz.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…