Novým místopředsedou dolní komory se stal Jan Bartošek

06.02.2014 13:15

Za místopředsedu dolní komory Parlamentu poslanci zvolili místopředsedu KDU-ČSL Jana Bartoška. Byl jediným kandidátem na tento post a dostal 98 hlasů. Poslanci museli nového místopředsedu zvolit namísto šéfa lidovců Pavla Bělobrádka, který se stal vicepremiérem.

Novým místopředsedou dolní komory se stal Jan Bartošek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedání poslanecké sněmovny. Pohled na vládní lavici

Do zprávy o novém místopředsedovi dolní parlamentní komory Janu Bartoškovi ale zasáhla informace, že ODS navrhuje odvolání Vojtěcha Filipa (KSČM) z téže funkce, tedy z funkce místopředsedy sněmovny.

Záminkou k tomu se pro ODS stala Filipova vyjádření o okupaci. ODS chce údajně pro tento krok získat podporu ČSSD a lidovců. Na brífinku to ve čtvrtek řekla bývalá šéfka dolní komory Miroslava Němcová. Filip totiž v reakci na úmrtí Vasila Biľaka uvedl, že se dnešní doba na zvací akt, který Biľak v roce 1968 podepsal, dívá různými pohledy.

Bartošek doplnil trio Jermanová, Filip a Gazdík

Místopředsedové sněmovny jsou čtyři: Bartošek doplnil trio Jaroslava Jermanová (ANO), Vojtěch Filip (KSČM) a Petr Gazdík (TOP 09 a Starostové). V čele dolní komory stojí sociální demokrat Jan Hamáček.

Vedení nové Poslanecké sněmovny poslanci zvolili loni na podzim. Až ve třetí volbě uspěl kandidát TOP 09 a Starostů, kterým byl původně bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.


 

reklama

autor: olb

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…