Pakáž, prachsprostí vetřelci a paraziti, co nás přišli vyhubit. Debilita. Plot, slzný plyn a vodní děla. Zeman se nehezky vyjádřil o uprchlících a toto nám řekli kníže, Keller a další

19.05.2016 15:27

ANKETA Prezident republiky Miloš Zeman na setkání s občany řekl, že migranti nechodí do Evropy „za prací, ale za sociálními dávkami“. Jako příklad ochrany hranic dle ČTK uvedl Maďarsko, které dle něj řadou opatření snížilo počet migrantů na minimum.

Pakáž, prachsprostí vetřelci a paraziti, co nás přišli vyhubit. Debilita. Plot, slzný plyn a vodní děla. Zeman se nehezky vyjádřil o uprchlících a toto nám řekli kníže, Keller a další
Foto: thinkstock.com
Popisek: Uprchlíci z Afriky, ilustrační foto

„Maďarsko se sice opevnilo plotem, nasadilo vodní děla a slzný plyn. Nevypadá to příliš humánně, ale maďarské území je teď v podstatě bez migrantů, protože tam jen minimum lidí požádalo o azyl. Většina šla do Německa kvůli vysokým sociálním dávkám. Nedělejte si iluze, migranti sem nechodí za prací, ale za sociálními dávkami,“ řekl Zeman v obci Černotín při návštěvě Olomouckého kraje.

Ti z nich, kdo pomoc potřebují ze všeho nejvíc, na výpalné převaděčům skutečně nemají

Oslovení polici, kteří se vyjádřili, až na výjimky, se Zemanem většinou souhlasí. Někteří by dokonce přitvrdili.

„Většina je nejspíše ekonomických migrantů, ale nelze paušalizovat,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Typický Zeman. Začíná to prokazatelnou nepravdou a končí to doporučením se na humanitu, základ státu od T. G. Masaryka, vykašlat,“ reagoval na Zemanova slova pro ParlamentníListy.cz čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

„O tom, že nelegální imigranti přicházejí do Evropy pouze za sociálními dávkami, už dnes nemůže být pochyb! Nejedná se o žádné válečné uprchlíky, ale o invazní armádu s cílem nastolit v Evropě chalífát! Sám jsem několikrát navštívil detenční zařízení, abych se o tom přesvědčil. Představitelé Maďarska si tento problém moc dobře uvědomují, proto přijali nezbytná opatření k ochraně svých obyvatel a své země. Bohužel maskou humanismu skrývají evropští politici pouze svou neschopnost a strach postavit se problému čelem. Můžeme sledovat, jak pomalu dochází ke zničení Evropy pod záštitou politické korektnosti. Proto naše strana požaduje obdobná opatření jako v případě Maďarska, která povedou k zajištění bezpečnosti a k ochraně našich hodnot,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Myslím, že nejde zpochybnit fakt, že migranty do Evropy táhne sociální zabezpečení, od začátku říkám, že se jedná o čisté ekonomické migranty – proto se hrnou do Německa, ne do Rumunska. Nejedná se tedy ve fázi příchodu do střední Evropy o žádné uprchlíky, jelikož cestou prošli mnoha takzvanými bezpečnými zeměmi, nýbrž o prachsprosté ekonomické vetřelce, kteří chtějí pouze parazitovat na systému, který tady po staletí budovali naši předci. A parazitovat na úkor našich potřebných občanů. Postupy Maďarska nejsou nehumánní – ochrana hranic je prioritní právo každé suverénní země a k ochraně státní hranice je legitimní i použití vojenských prostředků, nikoli pouhá vodní děla,“ míní předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„To, že nám panstvo, které země Blízkého východu a severní Afriky zdevastovalo, nemá právo nařizovat dovoz žadatelů o pomoc v nouzi, se rozumí samo sebou. Lidská práva však mají i všichni ti, koho agrese za ‚změnu režimu‘ a neokoloniální loupež zbavily šance na důstojný život. Ti z nich, kdo pomoc potřebují ze všeho nejvíc, na výpalné převaděčům skutečně nemají. A mnozí z těch, kdo se až do Evropy naopak dostat dokáží, doma skutečně šanci dostat práci jaktěživ nedostali. A míří ne za ní, ale za sociálními dávkami. Spoustu jich přitom oblbla i reklama ve stylu ‚Nevaž se, odvaž se!‘. Nic z toho ovšem nezbavuje odpovědnosti ty, kdo tu humanitární kalamitu mají na svědomí. Panstvo, které si na tom, co ji způsobilo, nahrabalo a v lecčem se balíkuje dodnes, musí platit reparace. Dát šanci na důstojný život všem, komu ji vzalo. Jinak se totiž i vše, co Evropu brání až před následky, nejenže mine účinkem, ale hrozí vrátit v ještě nebezpečnější podobě,“ říká místopředseda KSČM Josef Skála.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„Má pravdu, většina migrantů tento cíl má,“ odpověděl místopředseda poslaneckého klubu ANO a předseda Severočechů.cz Bronislav Schwarz.

„Miloš Zeman to řekl stručně a jasně. Mám stejný názor a nemám k tomu víc co dodat,“ reagoval předseda SPO a senátor Jan Veleba.

Maďarsko neleze do zadku EU a hájí své vlastní zájmy

„Pokud se proud migrantů nezastaví, budou se ještě letos chovat jako Maďaři i ostatní státy. Doufám, že aspoň ti bystřejší z dnešních kritiků Miloše Zemana potom pochopí, že Evropa není nafukovací,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz europoslanec za ČSSD Jan Keller.

„Souhlasím, že výrazná většina migrantů jde do Evropy za sociálními dávkami. To je nepopiratelný fakt a problém, který není řešitelný bez uzavření vnějších hranic EU,“ míní poslanec KDU-ČSL Ludvík Hovorka.

„Část migrantů jde do Evropy ‚za sociálními dávkami‘, tak jak upozorňuje pan prezident. Ale další část utíká z míst, kde probíhá regulérní válka a tito lidé si zachraňují holý život. Možná je to menší skupina než ta první, mediálně určitě známější. Prezident má pravdu, když upozorňuje na nutnost ochrany hranice. Technické prostředky však mohou být ‚inteligentnější‘, než jsou vodní děla. Dobrým příkladem ochrany hranic může být technické vybavení hranice mezi Slovenskem a Ukrajinou,“ míní poslanec ANO Karel Rais.

„Souhlasím s přístupem Maďarů. Ekonomická migrace byla vždy problémem a státy se vždy více či méně těmto tlakům bránily a brání. Příkladem je postoj USA, Austrálie a tak dále. Dle mého názoru takto měla a musí reagovat i Česká republika,“ říká předseda Strany soukromníků ČR Petr Bajer.

„Především bych to viděl tak, že Maďarsko neleze do zadku EU a hájí své vlastní zájmy a má pro to jistě důvod. Vzhledem k vývoji situace se ani nelze divit, že tomu tak je, pokud se EU chová tak, že ohrožuje vlastní existenci. Souhlasím s panem prezidentem, že naprostá většina migrantů jsou migranti ekonomičtí, motivovaní možností dostat se k sociálním dávkám, pokud možno bezpracně,“ říká poslanec KSČM Vojtěch Adam.

Invazní vojska, která sem přišla Evropu obsadit, zničit a nás vyhubit

„Jaképak nehumánní! Je to nutnost a Evropa musí takové opatření velmi rychle přijmout také, má-li mít nějakou budoucnost. A nejen takové opatření přijmout. Musí tu pakáž, která se sem nahrnula, co nejdříve vrátit tam, odkud se přivalila! Už několikrát jsem řekl, že to jsou invazní vojska, která sem přišla Evropu obsadit a nás vyhubit. Ostatně v celé řadě vyjádření představitelů islámu to již nepokrytě říkají. To, že to představitelé Evropy nevidí, nebo nechtějí či nesmějí vidět, jen dokazuje jejich debilitu! Po internetu chodí celá řada různých videí, kde migranti vyjadřují své představy o žití zde. Jsou to sociální dávky, krádeže a dokonce loupeže. O práci ani slovo! Také proč by dělali? Jsme takoví hlupáci, že jim sypeme horem i dolem, hlavně aby se na nás ti postižení debilitou nenahněvali!“ zlobí se senátor Severočechů.cz Jaroslav Doubrava.

„Zas a znova opakuji, že za každou cenu musíme zastavit přísun dalších a dalších ničemů, kteří přicházejí zničit Evropu. Odrážet je už na moři. Proříznou si člun? Proč to neposuzovat jako rituální sebevraždu, za jejich touhu po Alláhovi? Chtějí-li k němu, považoval bych za svou povinnost jim pomoci, aby do jeho náruče odešli co nejrychleji! Často přemýšlím, co asi Američané odposlechli, když monitorovali hovory Merkelové, čeho se ona musí bát, že ji donutili k tak razantnímu vítání těch, o kterých přece musí vědět, jakým vražedným nebezpečím pro nás migranti jsou! To snad nemůže být jen její hloupost! A Maďarsko? Poděkujme mu, že ukazuje cestu, že se nebojí razantního řešení na ochranu svých občanů, své země! Kéž bychom takového předsedu vlády měli i my. To je ale pouze zbožné přání!“ dodal pro ParlamentníListy.cz Jaroslav Doubrava.

„Miloš Zeman má na sto procent pravdu. Orbán se chová jako zodpovědný politik. Ví, že ho volí Maďaři, a ne Angela Merkelová s byrokraty z Bruselu,“ odpověděl senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Na tuto skutečnost upozorňuji už dlouho. Slova pana prezidenta mi dávají za pravdu. Jistě by bylo zajímavé, kdyby německé úřady pravdivě uvedly, kolik migrantů již má stálou práci. Dále kolik migrantů je stále na podpoře a jaký přínos kromě ‚osvěžení‘ genofondu měla migrační vlna pro původní německé obyvatele. To by bylo jistě zajímavé, a nikoliv neustálá mediální masáž, že země V4 nejsou dost solidární a nechtějí jen tupě přejímat direktivy všeználků z EU,“ říká senátor ČSSD Miloš Malý.

I my se musíme začít připravovat na ochranu našich hranic

„Ukazuje se, že pan prezident Zeman má pravdu. I my se musíme začít připravovat na ochranu našich hranic,“ říká poslanec ODS Jan Zahradník.

„Sám pan prezident jistě moc dobře ví, že populistická a silová řešení, která preferuje k nacionálnímu extremismu inklinující Maďarsko, nemusí být vždy tím nejlepším východiskem z krizové situace. My jsme zatím pouze tranzitní zemí a ještě dlouho to tak zůstane. Právě i s ohledem na výši sociální podpory v ČR, která patří k nejnižším v celé osmadvacítce, se nemusíme v nejbližších letech obávat nějaké záplavy ekonomických migrantů. Naše země si musí stát pevně za svým a odmítat kvóty. Na druhou stranu, stavění ostnatých plotů na hranicích považuji za krajní řešení, na které je vždy dost času. Prioritou musí zůstat zabezpečení vnějších hranic Evropské unie,“ domnívá se senátor ČSSD Petr Gawlas.

„Soudím, že se pan prezident v kritice migrantů mýlí a že i opatření v Maďarsku jsou z hlediska migrace například do České republiky irelevantní: Z více než 400 tisíc migrantů k nám podle dat ČSÚ z prvního čtvrtletí 2016 nejvíc přišlo 107 tisíc z Ukrajiny, 103 tisíc ze Slovenska, 57 tisíc z Vietnamu, 35 tisíc z Ruska, 20 tisíc z Polska, a tak dále, a nikoho z nich jistě Maďarsko nijak moc neovlivnilo, protože přes ně cestovat nemuseli. Drtivá většina je u nás za prací (stejně jako v celé EU, kde je podle údajů Eurostatu počet migrantů z jiných zemí EU zhruba stejný jako počet ze zemí mimo EU) - vyvyšování se na ně, že si sem jdou za sociálními dávkami je asi na úrovni britských nacionalistů strašících svého času před Rumuny, kteří prý měli začít kempovat v londýnských parcích,“ uvedl poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„Opatření v Maďarsku se navíc týkala uprchlíků, tedy lidí zachraňujících své životy, nikoli migrantů – týkala se neochoty pomoci lidem v nouzi, i když účinně odrazovala i ty, kdo přicházeli za prací (a byli by ostatně z EU stejně vykázáni, jak Evropané, tak lidé přicházející z jiných pohnutek než kvůli mezinárodněprávní ochraně odjinud). Je také známo, že čeští podnikatelé naopak naléhají na rychlejší vydávání víz pro migranty – dělají to proto, že potřebují migranty, kteří u nás budou pracovat, a nedělají to zcela jistě proto, že by chtěli zvětšit počet těch, kterým budou v daních platit na sociální výdaje ,“ dodal Zlatuška.

„Každá země by se měla chovat zodpovědně. Pomáhat lidem v ohrožení života je správné. Ale pomáhat ekonomickým migrantům na úkor těch, kteří to doopravdy potřebují, je nezodpovědné. Nevím, proč to vedoucí politici EU prosazují. Síly se vyčerpají a nepůjde už pomoci těm, kteří na to oprávněně čekají a nemají peníze na podplácení,“ uvedl senátor KSČM Václav Homolka.

Podle poslankyně ČSSD Dany Váhalové hlavním stimulem pro přicházející migranty jsou nejenom dávky, ale také naivní představa snadného života v Evropě. „Zkreslené informace, naprosto odlišná kultura a náboženství, pak ovlivňují jejich chování a integraci. Podporuji spíše pomoc v místech konfliktu a v Evropě preferuji důslednou ochranu vnější hranice EU. Je nutné hledat komplexní a především efektivní řešení. Přivírat oči a nechat šířit Evropou strach je nejenom nezodpovědné, ale i velmi nebezpečné,“ míní Dana Váhalová.

Tuto situaci vyvolalo NATO a nezodpovědná politika USA

„Do Evropy míří více než 1 000 000 chudáků. Většinu z nich vyhnala z domovů obava z budoucnosti, chudoba a beznaděj. V tom hodnocení se s prezidentem Zemanem shodnu. Bohužel v otázce, kdo za to může, se bojí Zeman říci pravdu. Budeme muset počkat na druhé volební období prezidenta, abychom se dozvěděli, že tuto situaci vyvolalo NATO, nezodpovědná politika USA a západních mocností. Tyto neokoloniální praktiky jsou viníky současné situace,“ uvedl poslanec KSČM Leo Luzar.

„Řešením není izolovat Evropu, ale konečně zjednat pořádek, byť to může stát životy evropské vojáky. Nemůžeme se tvářit, že Turecko je kamarád a Saúdská Arábie nám pomáhá, když stojí v pozadí vyzbrojování Islámského státu. Prezident Zeman, stejně jako prezident Klaus, najdou odvahu otevřeně hovořit až ve výslužbě. Maďarsko stejně jako ostatní země Visegrádu se ocitlo v zoufalé situaci, neschopno ekonomicky a mediálně zvládnout příliv migrantů, volí proto zoufalé kroky k ochraně svých občanů. ČR by toto měla velice pozorně sledovat,“ dodal Luzar.

„Můj názor na současnou migrační krizi je konstantní již několik let. Podle mě řada lidí sprostě zneužila ochoty Evropy pomáhat lidem, aby vydělala obrovské peníze jako převaděči. Bohužel jim mnoho lidí naletělo. Maďarské řešení bylo jediné možné, jak dostat situaci pod kontrolu,“ říká europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Poslanec ČSSD Jiří Koskuba s prezidentem Zemanem souhlasí. „A to zprvu byli ze všech stran Maďaři vystaveni velké kritice. Činy však vždy předčí pouhá slova. Však taky bylo jediné Rakousko-Uhersko. Rakousko-Uhersko-Česko nevybojoval ani Jára Cimrman. Jak se říká, jedině ten, kdo nic nedělá, nic nezkazí. Ale obávám se, že právě v této záležitosti je tomu spíše naopak,“ dodal Koskuba.

„Myslím si, že po vzoru Maďarska dojde v blízké budoucnosti ke stejnému postupu východních zemí,“ odpověděl senátor Jozef Regec.

„Nic nového nám bohužel pan prezident nesděluje. Potíž zůstává na hranicích jiných zemí,“ reagoval pro ParlamentníListy.cz poslanec ODS Petr Bendl.

Před povodní se má varovat, když město ještě není zaplavené

Obyvatele Černotína zajímala ochrana státních hranic před migrační vlnou. Podle Zemana je daleko účinnější chránit minimálně hranice schengenského prostoru, případně hranice celé Evropské unie. „Když si bude každý stát chránit své hranice samostatně, je to pochopitelně dražší. Na druhou stranu je Evropská unie tak neschopná, že se už rok nerozhoupala k aktivní ochraně svých vlastních vnějších hranic, že se teprve teď začíná uvažovat o evropské pohraniční stráži, která má mít 1500 lidí, což opravdu zachrání ten milion uprchlíků, kteří sem přijdou,“ řekl Zeman.

„Patřím k politikům, kteří jsou zásadními odpůrci migrační vlny. Před povodní se má varovat, když město ještě není zaplavené, abyste mohli dělat protipovodňová opatření. Podívejte se, co se děje v Rakousku a v Německu a přijměte naprosto konkrétní opatření včetně nasazení policie a armády. Za bezpečnost se platí, není zadarmo. A pokud chceme klidný život, je dobré v rozpočtu zvýšit výdaje na policii a armádu stejně tak, jako zvyšujeme výdaje na protipovodňová opatření,“ uvedl prezident Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…