„Opilost“ Kalouska, nejsprostší pojmenování pro vaginu a překvapivě o Putinovi. Co zapadlo v souvislosti se včerejší sněmovnou

27.05.2015 7:56

Poslanci se více než sedm hodin dohadovali v mimořádné schůzi o Babišově střetu zájmů. Schůzi vyvolala pravicová opozice, která chtěla hlasováním o nedůvěře složit vládu Bohuslava Sobotky. Při pestrých debatách ale padaly někdy od poslanců úsměvné věty.

„Opilost“ Kalouska, nejsprostší pojmenování pro vaginu a překvapivě o Putinovi. Co zapadlo v souvislosti se včerejší sněmovnou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek při interpelaci na premiéra

Tak třeba poslanec z ANO Josef Hájek ze sebe v debatě sypal podezření, kterak byl minulý týden při hlasování o biopalivech předseda poslanců TOP09/STAN Miroslav Kalousek „pod parou“.

„V této souvislosti nevím, jak vy, ale mě se hluboce dotkla slova pana Kalouska minulou středu,“ zmínil napřed Hájek, podle něhož měl Kalousek ve středu 20. května „zase svůj den“.

Projev poslance Hájka ZDE

„Nestor hereckého ochotnictví, který tady svoje výstupy předvádí již téměř dvacet let, byl opět pod vlivem alkoholu. Tentokrát jste byl, pane poslanče Kalousku, prostřednictvím pana předsedajícího, ale pod parou tak, že jste se přestal ovládat. Nechci a nebudu váš výstup komentovat. Ve středu 20. května jste pro mne byl hulvát čtvrté cenové skupiny a na ty já nereaguji,“ poznamenal ostře Hájek.

„Pane poslanče Kalousku, vy nejen, že nemáte svědomí, vy nemáte ani charakter! Pouze bezcharakterní člověk dokáže lhát bez uzardění i ve chvíli, kdy je naprosto průkazné, že lže,“ řekl Hájek dále, přičemž poslanci z pravého spektra Sněmovny bouchali do lavic.

„Vaše výmluva, že jste nebyl pod vlivem alkoholu, jelikož jste byl stále on-line pod dozorem kamer, je trapná a nedůstojná člověka, který má ambice se stát premiérem této země. Nejsem abstinent, a tak umím rozlišit vůni švestkových povidel od slivovice ze Suché Lozi. Kamery monitorující Sněmovnu tuto schopnost bohužel nemají,“ prohlásil také Hájek.

  • PROJEVY ze Sněmovny najdete ZDE

Anketa

Komu byste nejraději dali pomyslnou červenou kartu a poslali ho pryč z politiky?

hlasovalo: 21672 lidí

Kolegové lékaři, vylečte jej!

A poslanců se k tomu otázal, zda znají nějaký podnik, úřad či firmu s 200 zaměstnanci, které by umožnily jednomu dlouholetému zaměstnanci pracovat téměř soustavně pod vlivem návykové látky. „Znáte, prosím, kolegyně a kolegové, nějaký podnik, úřad či firmu s 200 zaměstnanci, které by umožnily jednomu dlouholetému zaměstnanci, aby pod vlivem návykové látky blokoval práci ostatních 199 zaměstnanců?“

Hájek nakonec svou řeč zakončil výzvou. „Pane profesore Vyzulo, páni doktoři Nykle, Plzáku, Kasale, Janulíku a Volčíku, prosím podejte panu poslanci Kalouskovi pomocnou ruku. Vím, že vás hluboce zasáhla lživá a dehonestující slova pana poslance Kalouska, která pronesl minulou středu na vaši adresu. Přesto vás prosím, splňte Hippokratovu přísahu a pomozte mu v jeho boji s démonem alkoholu. Myslím si, že i pro vás bude největší odměnou to, když pan poslanec Kalousek vstoupí do našeho jednacího sálu pevným krokem a u řečnického pultu promluví konečně střízlivou řečí.“

Reakci si ale rozhodně Kalousek nenechal ujít. „Vstoupil jsem minulou středu do této Sněmovny pevným krokem a stojím si za každým slovem, které jsem řekl, neboť jsem přesvědčen, že krást se nejenom nesmí, ale dokonce ani nemá. A že tady dochází k loupeži za bílého dne, o tom není sebemenšího sporu,“ odvětil ostře.

Prý jeho oponenti neměli sebemenší argument, a tak druhý den vypustili do veřejných sdělovacích prostředků pomluvu. A při tom dokonce byli pod vlivem oni. „Pod vlivem estébáckých metod, mechanismů, dezinformací a pomluv. To je pravděpodobně to jediné, co opravdu dokážete. Jinak dál trvám na tom, že krást se nejenom nesmí, ale ani nemá a to je jediný důvod, proč dnes projednáváme tento bod,“ dodal Kalousek.

Jenže do debaty o démonu alkoholu vstoupil také občanský demokrat Pavel Blažek. „Já nemám rád invektivy, ale pan poslanec Hájek to doufám vezme žertem. Když jste jmenoval ty lékaře tady, tak já bych ještě přidal k tomu výčtu pana doktora Janulíka, což je gynekolog. A v logice vaší řeči by měl vyšetřit vás,“ nandal pak Blažek Hájkovi.

Exministr Blažek patří mezi stálice brněnských politických představitelů a v jihomoravské metropoli jeho slova nezůstala bez odezvy. Na sociální síti Facebook se ozval Petr Paulczynski, někdejší člen ODS, matador brněnské politiky, který dovysvětlil to, co Blažek na plná ústa říci nemohl. „Kouzelný Blažek řekl poslanci Hájkovi že je piča slovy: přidejte doktora Janulíka, to je gynekolog, ať v logice vaší řeči vyšetří vás.“

Někdejší ministr spravedlnosti ve vládě Petra Nečase (ODS) se ale nespokojil jen s tím, že by se vyjadřoval k alkoholu. V jednu chvíli ve Sněmovně dokonce srovnával Andreje Babiše s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

„Dovolil by si Vladimir Putin, kterého tady vykreslujeme v nějakých diktátorských představách, že by si schválil nějaký zákon, navrhl ho, prosazoval ho, kdyby nějaká jeho firma získala jeden jediný rubl? Ani on by si to nedovolil. My nemáme co radit Rusku, my máme sami docela velmi zásadní problém, který spočívá v tom, že systémově dochází k nevídanému a u nás netradičnímu prorůstání byznysu a politiky," varoval Blažek.

To, co se děje v České republice, je tedy v jistém smyslu slova horší než v Rusku a pan premiér Bohuslav Sobotka ((ČSSD) tomu jen tleská. Nemá ani tolik odvahy, jako měli jeho předchůdci např. z doby komunistického puče v Československu, kteří se v roce 1948 postavili komunistům řízeným z Moskvy.

Vtipná byla také chvilka, v níž Kalousek „pochválil“ poslance někdejšího Úsvitu Radima Fialu.

„Nepodpořím divadlo takzvané opozice, ani vládu,“ řekl totiž Fiala, který spolu s Okamurou vystoupil z hnutí Úsvit a požádal o založení hnutí Svoboda a přímá demokracie.

Miroslav Kalousek ale na to ve faktické poznámce reagoval omluvou. Prý kdysi o poslancích hnutí Úsvit prohlásil, že jsou populisté.

„Skuteční populisté ale hnutí opustili s odchodem Fialy a Okamury,“ zažertoval.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…