Paroubek ztrhal Rusnokovy ministry: Nikdo je nevolil, ale chovají se, jak kdyby porazili Napoleona

02.08.2013 21:20

Předseda strany Lev 21 Jiří Paroubek sedí společně s kolegou Petrem Bendou v Poslanecké sněmovně a oba odmítají dát důvěru vládě Jiřího Rusnoka. Bývalý premiér za ČSSD sice kabinet pochválil za „hezké slohové cvičení“ v programovém prohlášení, ale v praxi prý tuto vládu symbolizuje lobbista penzijních fondů ve funkci předsedy, dále jeden kouzelník s miliony, jeden kulturní barbar a mnoho suverénů, které nikdy nikdo nevolil, ale chovají se, jak kdyby porazili Napoleona.

Paroubek ztrhal Rusnokovy ministry: Nikdo je nevolil, ale chovají se, jak kdyby porazili Napoleona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

„Je třeba říci, že Zemanova vláda pod vedením Jiřího Rusnoka není vládou levice,“ napsal kategoricky Jiří Paroubek. Je to podle něj vláda, která se skrývá za rouškou hezkých slov. Důkazem je prý programové prohlášení, které Paroubek podle serveru Deníkreferendum.cz nazval „pěkné slohové cvičení“.

„Po obsahové stránce k němu nemohu mít výhrady, nicméně sám jsem zvědav, jak se bude lišit od volebního programu SPOZ,“ myslí si předseda NS-LEV 21. Jenže už nyní prý vnímá výrazný rozdíl mezi slovy v programu a praxí jednotlivých ministrů. „Vláda sice podle svého programového prohlášení chce respektovat veřejný zájem občanů, ale její členové se chovají, jako by porazili Napoleona u Waterloo,“ poznamenal Paroubek s tím, že historická paralela kulhá, neboť nikdo z ministrů neprošel volebním „bojem“.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Sám premiér Rusnok se podle Paroubka chová v duchu své nedávné funkce poradce Nečasovy vlády. „Myslím, že jej lze označit za lobbistu soukromých penzijních fondů," zaútočil expremiér na současného šéfa Strakovy akademie.

Dalším pochybným cílem je pak ambice vrátit občanům důvěru v politiku. Tu prý v praxi ukazuje zejména ministr financí Jan Fischer se svým zázračným splacením pětimilionového dluhu z prezidentských voleb. A pokud jde o odbornost, kterou se tato vláda ráda chlubí, je prý krásnou ukázkou ministr kultury Jiří Balvín, který jeden den odvolal ředitele Národního divadla, jenž byl právě první den ve funkci, aby jej druhý den zase do úřadu vrátil. „Chová se jako kulturní barbar,“ zavrhl jej Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

20:21 ČT má k nezávislosti daleko asi jako na Mars... Čeští politici pozorně sledují, co se stane na Slovensku

Podpoří změny ve slovenských veřejnoprávních médiích objektivitu a vyváženost, anebo povedou k ohrož…