Piráti mají vybrané lídry pro volby, kampaň zahájí příští týden

07.09.2013 20:56

Svobodný přístup k informacím, demokratická reforma zahrnující posílení odvolatelnosti politiků, větší zapojení veřejnosti do rozhodování či rozvoj znalostní ekonomiky - to jsou hlavní pilíře volebního programu České pirátské strany.

Piráti mají vybrané lídry pro volby, kampaň zahájí příští týden
Foto: Vojtěch Brtnický
Popisek: Piráti - ilustrační foto

Piráti mají ve všech regionech vybrané lídry pro předčasné volby, kandidátky se postupně doplňují. Kampaň, při které jim budou zejména v příhraničí pomáhat i piráti z Německa, odstartuje oficiálně příští týden, řekl dnes novinářům místopředseda strany Mikuláš Ferjenčík.

Druhá nejsilnější strana na Facebooku

Piráti mají podle něj v celé ČR asi 280 členů, na 2000 registrovaných příznivců a 35.000 příznivců na facebooku. "Co do počtu fanoušků na facebooku jsme druhá nejsilnější strana po TOP 09," řekl staronový předseda strany a lídr pražské kandidátky Pirátů Ivan Bartoš. Toho dnes celostátní fórum opět zvolilo po tříměsíční pauze do čela strany, stejně jako jednoho ze čtyř místopředsedů Ivo Vašíčka.

V první fázi hodlají dát Piráti na volební kampaň asi 150.000 korun. Další výdaje budou záležet i na tom, jestli se na transparentním účtu strany, kde je nyní celkem půl milionu korun, sejdou další příspěvky a dary od podporovatelů. Kampaň má být kreativní, bude zahrnovat happeningy, pouliční produkce, letáky i komunikaci na internetu. Podrobnosti se zatím dolaďují. Velkou měrou se na kampani budou podílet dobrovolníci.

"Jsme optimističtí, jdeme do toho (voleb) s ambicí se tam (do Sněmovny) tentokrát dostat. Pirátská strana je strana pro mladé, ale myslím, že programem a stylem kampaně se nám podaří tentokrát zasáhnout větší skupinu lidí a že vyvrátíme mediální zkratku, že Piráti jsou strana stahovačů," shrnul Bartoš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…