Poslanec Šťastný navrhl vyloučení Nečase z ODS. Hrdlička brání Svobodu

23.05.2013 12:41

V ODS se rozběhla spekulace, že by měli být pražští zastupitelé ODS Ivan Vinš a Bohumil Zoufalík vyloučeni z ODS kvůli tomu, že nerespektovali usnesení vedení pražské ODS. Patrně vznikl vnitrostranický boj uvnitř ODS na Praze 10, neboť Šťastný se jich zastal, zatímco vlivný Tomáš Hrdlička podporuje jejich vyloučení.

Poslanec Šťastný navrhl vyloučení Nečase z ODS. Hrdlička brání Svobodu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-poslanec Boris Šťastný

„Regionální rada v plném rozsahu podpořila stanovisko klubu. To schválila všemi 20 hlasy. A všemi hlasy přijala stanovisko, že žádný z členů zastupitelstva za ODS nedá hlas pro jakékoliv personální změny,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS) po jednání regionální rady.

Jestli se má vylučovat, tak i Svoboda s Nečasem

Zoufalík a Vinš, kteří jsou oba členy oblastního sdružení Praha 10, toto usnesení porušili a současně nevstoupili do klubu zastupitelů ODS. Je tedy vysoce pravděpodobné, že Svoboda navrhne jejich vyloučení z ODS, o čemž prosakují informace ze zákulisí.

Poslanec ODS a bývalý předseda pražské ODS Boris Šťastný se jich zastal a řekl, že pokud mají být lidé vylučováni kvůli porušování usnesení stranických orgánů, měl by být vyloučen z ODS její předseda Petr Nečas, Bohuslav Svoboda i další zastupitelé za ODS, kteří proti usnesení vedení pražské ODS podpořili vznik koalice ODS s TOP 09 na pražském magistrátu.

„Když jsem já jsem byl předsedou pražské ODS, primátor Svoboda uzavřel s TOP 09 a několika zastupiteli ODS koaliční smlouvu v přímém rozporu s usnesením vedení pražské ODS. Tehdy tento postup, který je v rozporu se všemi pravidly ODS, posvětil předseda ODS Petr Nečas. Pokud mají být nyní vyloučeni zastupitelé Zoufalík a Vinš z ODS za to, že porušili usnesení regionální rady, tak já říkám, že by měli být z ODS vyloučeni i Bohuslav Svoboda a Petr Nečas, neboť nerespektovali a šli přímo proti usnesení stranického orgánu. Tím lacině prodali ODS topce. V konečném důsledku tak připravili ODS po 22 letech o vládu v Praze a primátora,“ řekl ParlamentnímListům.cz Šťastný, který je členem ODS na Praze 10.

Hrdlička: Svobodu jsem přivedl a cítím odpovědnost

Jeho kolega z ODS na Praze 10, člen regionální rady a mocný hráč Tomáš Hrdlička má názor úplně opačný a postavil se za Bohuslava Svobodu. „Přes veškeré rozpory s Bohuslavem Svobodou za ním v tomto stojím. Byť sám jsem před časem pocítil, co je to zrada, cítím za jeho politické působení díl odpovědnosti, neboť jsem to byl já, kdo ho do ODS přivedl. S postupem kolegů Vinše a Zoufalíka, kdy nevstoupili do zastupitelského klubu a nerespektovali usnesení orgánů strany, nesouhlasím a podporuji jejich vyloučení z ODS,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Tomáš Hrdlička.

Pražský zastupitel Bohumil Zoufalík se proti svému možnému vyloučení ohrazuje. „Problém je v tom, že mi včera nesdělil, že včera bylo odhlasováno nějaké usnesení. Chápete, že mi nikdo toto usnesení nepředal? Jaká je to komunikace uvnitř pražské ODS? Oni se pomátli,“ reagoval velmi zneklidněně a naštvaně Zoufalík.    

Podle informací redakce byl Zoufalík na regionální radě pražské ODS vyloučen z ODS společně s Vinšem.   

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…