Pražská ODS předloží zákon povolující prostituci

09.09.2010 17:25

Pražští zastupitelé chtějí sněmovně předložit zákon, který by v České republice povolil prostituci. Prostitutky a prostituti by musely platit daně a chodit na zdravotní prohlídky.

Pražská ODS předloží zákon povolující prostituci

V Česku prostituce trestná není, zakázáno je pouze kuplířství. Pražským zastupitelům se ale nelíbí, že není nijak regulována. "Prostituci nelze nikdy nikde zcela účinně vymýtit a zakázat, lze ale stanovit pravidla," říká náměstek primátora z ODS Rudolf Blažek.

Jenom v Praze je podle odhadů až 70 nevěstinců. Přitom hlavní město snahu vymýtit „vykřičené domy" má. "Pokud by byl zákon schválen, Praha bude první, kdo začne vytlačovat veřejné domy z centra města," zdůraznil náměstek.

Pro starší 18 let a ne na veřejnosti

Pokud by byl zákon porušen, hrozila by až dvoumilionová pokuta. Prostituci by mohli vykonávat pouze lidé starší 18 let s povolením, a to jen ve veřejných domech, v soukromém bytě nebo u zákazníka. Veřejné nabízení sexu návrh zapovídá, zároveň ale obcím umožňuje stanovit vyhláškou výjimku.

Jestli ale bude mít Praha se svým návrhem u poslanců úspěch sama neví. Blažek přiznává, že postoj ODS nezná. Věci veřejné před volbami navrhovali zákon na zdanění prostituce.

Aby mohl být zákon přijat, musí se změnit další právní úpravy. Česko musí zejména vypovědět mezinárodní úmluvu o obchodu s lidmi z roku 1950. Jejími signatáři podle Blažka není řada evropských zemí včetně Německa nebo Francie. I toto chce Praha poslancům navrhnout.

Více:

Foto:europarl.europa.eu

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…