Prosadili jsme toho spoustu, ale byli jsme mediálně ničeni, rozčiloval se Vít Bárta

20.08.2013 13:32

Po jednání poslaneckého klubu Věcí veřejných předstoupil kompletní klub před novináře a předseda Vít Bárta ujistil, že strana podpoří rozpuštění Poslanecké sněmovny. Hlasovat budou všichni poslanci, kromě omluveného Otto Chaloupky.

Prosadili jsme toho spoustu, ale byli jsme mediálně ničeni, rozčiloval se Vít Bárta
Foto: Hans Štembera
Popisek: A projevy...

Na začátku tiskové konference Vít Bárta, obestoupen všemi svými poslanci, vyjmenoval, co vše se VV povedlo. Zmínil přímou volbu prezidenta, omezení doživotní poslanecké imunity, zachování stravenek nebo řádné zdanění hazardu.

„Bohužel byly Věci veřejné stále mediálně ničeny,“ připomněl. Ačkoliv byla podle Bárty ve všech případech prokázána nevina, tak na straně prý přesto ulpěl stín pochybnosti.

„VV budou dnes hlasovat pro rozpuštění všemi hlasy přítomných poslanců,“ informoval dále Bárta. Stane se tak prý i přesto, že strana by potřebovala čas. „Jedná se totiž o jediné možné řešení současné situace. Nerozpuštění by vedlo k neschválení státního rozpočtu a naopak ke schválení zákonů jednotlivých lobby, například fotovoltaiky,“ vysvětloval předseda VV.

Strana se prý chce předčasných voleb zúčastnit, za své priority si klade zabránit zvyšování daní a prosazovat přímou demokracii.

Závěrem Bárta uvedl, že pro rozpuštění sněmovny bude hlasovat deset přítomných poslanců. Následovaly překvapené dotazy novinářů, neboť klub Věcí veřejných je tvořen jedenácti poslanci. Bárta vysvětlil, že chybí poslanec Otto Chaloupka, který se řádně omluvil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

4:45 Prezidentův ukrajinský granát: Pavel mezi „chcimíry“? Cynický kalkul, soudí jiní

Prezident Petr Pavel v rozhovoru pro britskou televizní stanici Sky News podrobněji hodnotil průběh …