Rebelující místostarosta z ODS: Nečasi, děkujeme, odejděte

25.02.2013 20:10

Místostarosta Prahy 10 a předseda místního sdružení ODS v Praze Záběhlicích Bohumil Zoufalík chválí premiéra a předsedu Petra Nečase, že chce objíždět regionální sdružení ODS a diskutovat se členy. Přesto by ale podle něho měl dát Nečas svou funkci k dispozici.

Rebelující místostarosta z ODS: Nečasi, děkujeme, odejděte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Nečas

Hospodářské noviny informovaly, že během několikatýdenní roadshow po krajích se pokusí Petr Nečas přesvědčit primátory a starosty, že značka ODS má ještě budoucnost a že on je ten pravý, kdo by měl stát v jejím čele.

Konečně mu to došlo

Nečasův plán, jak uklidnit starosty, stojí podle HN i na vzniku nového dokumentu. Po loňském kongresu vyslal do regionů své emisary, kteří tam sbírali připomínky. Ty chce využít pro sepsání materiálu, jenž, jak Nečas doufá, pomůže ODS získat zpět podporu voličů i straníků.

„Dnes jsem se dočetl, že předseda Nečas vyjíždí do regionů. Myslím, že konečně pochopil, že se uvnitř ODS opravdu něco děje. Je dobře, že má zájem začít komunikovat s členskou základnou ODS. Přesto se domnívám, že dalším jeho logickým krokem by mělo být- dát svou funkci předsedy k dispozici a začít burcovat členskou základnu za jediným cílem – vygenerovat zcela nové tváře, a tak nastartovat ozdravný proces uvnitř ODS,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz Zoufalík, který se pokusil vyburcovat členskou základnu ve svém dopise předsedům místních sdružení.

Máme poslední šanci

„Je to poslední šance, jak oživit širokou členskou základnu a zamezit tak odchodu mnohých dlouholetých straníků, kteří se již nemohou na celou situaci v ODS dívat. Vznikne tak dostatečný časový prostor uvnitř ODS pro vyprofilování budoucích lídrů. A strana získá potřebný impuls k nastartování srozumitelné pravicové politiky. Když jsem před třemi týdny rozesílal členské základně dopis, kde jsem s velkou pokorou burcoval členskou základnu, vnímal to předseda Nečas jako útok temných sil na jeho osobu. Dnes začíná chápat, že bez členské základny to nejde. Jsem rád, že se věci dávají snad do pohybu,“ dodal Zoufalík.

Zoufalík v dopise upozornil na stále klesající popularitu ODS. Vyzývá předsedy místních sdružení, aby se se členy svých místních sdružení současnou nedobrou situací v ODS zabývali a zaujali k ní stanovisko.

ODS jako Titanic: potápí se hlouběji a hlouběji

„To, že takové věci přichází z oblastního sdružení Prahy 10, kde některé věci silně ovlivňuje pan Tomáš Hrdlička, mě nijak nepřekvapuje. Je to samozřejmě útok na mne, ale jsem přesvědčen, že zdrcující většina občanských demokratů má zdravý rozum a ví, o co jde. To, že jsme nespokojeni, je naprosto v pořádku, ale od kongresu uplynula příliš krátká doba,“ řekl Petr Nečas před časem v reakci na dopis Právu.

Zoufalík v minulosti přirovnal ODS k Titaniku: V podpalubí je už voda, ale vedení na palubě ještě tančí a pije šampaňské. Nepřímo označil Nečase za parazita, když řekl, že parazité, kteří nevyhráli žádné volby, by se neměli cpát do vedení strany.

Podle posledního průzkumu CVVM by ČSSD získala 41 procent hlasů. TOP 09 a KSČM po 17 procentech. ODS by volilo 12 procent lidí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…