Sto milionů migrantů z Afriky do Evropy během příštích pěti let. Hrozí nám obludné krveprolití. Viktor Orbán promluvil a toto nám řekli kníže, Filip, Keller či Okamura

11.10.2017 18:18

ANKETA Novinky.cz informovaly, že maďarský premiér Viktor Orbán varoval, že do roku 2020 zamíří do Evropy 60 milionů migrantů. „To, čeho jsme byli svědky doposud, bylo pouze zahřívací kolo,“ dodal. Důsledkem chybné imigrační politiky Bruselu je dle něj zhoršení bezpečnosti, teroristické útoky a změna kulturní identity některých států EU. Kvóty na imigranty označil za znásilňování států, které je nechtějí. Kvóty jsou dle něj „Sorosův plán“, který naplňují bruselští byrokraté, kteří „Sorosovi zobou z ruky“.

Sto milionů migrantů z Afriky do Evropy během příštích pěti let. Hrozí nám obludné krveprolití. Viktor Orbán promluvil a toto nám řekli kníže, Filip, Keller či Okamura
Foto: Vít Hassan
Popisek: Poslední den v provizorním táboře „Džungle“ u Calais. Dnes francouzské úřady začaly asi týdenní akci na jeho vyklizení. Jde o přesídlení cca 8000 migrantů

„To, čeho jsme byli svědky doposud, bylo pouze zahřívací kolo,” řekl Orbán v maďarském parlamentu. „Důsledkem chybné bruselské přistěhovalecké politiky je horší bezpečnostní situace v Evropě, opakující se teroristické útoky a změna kulturní identity některých evropských států. Od toho chceme ochránit sebe, střední Evropu, a pokud je to ještě možné, i Evropskou unii,“ řekl Orbán.

„O tom je spor kolem kvót. Pokud se toho nechceme zúčastnit, znásilní nás a přinutí,“ upozornil Orbán. 

Potenciálních migrantů jsou v Africe a Asii miliardy

ParlamentníListy.cz oslovily politiky s dotazem, co si o uvedených slovech Orbána myslí. Mnoho politiků s Orbánem souhlasí. Někteří se domnívají, že migrantů z Afriky může dorazit ještě mnohem více.

„Česká republika má dlouhodobě jasné stanovisko. My jsme proti povinným kvótám. Evropská komise konečně pochopila, že povinné kvóty nefungují a nyní v podstatě náš postoj přebírá,“ uvedla pro ParlamentníListy.cz ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.

„Žel musím potvrdit, že je to z velké části pravda,“ reagoval na Orbánova slova předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

„Riziko, že se obyvatelé afrických zemí dostanou do Evropy, je vysoké, proto je nutná ochrana evropských hranic. Trvám na tom, že o tom, kdo bude do České republiky vpuštěn, si má rozhodovat a bude rozhodovat Česká republika jako suverénní stát. Dokud budu v politice, budu toto stanovisko hájit a prosazovat. Postup naší vlády ve věci kvót byl doposud naprosto správný i efektivní. Myslím si, že v České republice je už cizinců dost. Dokonce mám výhrady k požadavkům podnikatelů, že chtějí dalších 200 tisíc zahraničních pracovníků. Myslím si, že není vhodné, aby k nám nadále přicházeli,“ řekl redakci předseda Senátu Milan Štěch z ČSSD.

„Pokud jde o prohlášení pana Orbána, že za tím stojí Soros, tak si myslím, že pan Orbán toto vážné téma využívá pro své politické pozice v Maďarsku. To považuji za neseriózní. Přeceňuje Sorose. Tak to podle mě v žádném případě není. Zdá se, že v politice se používá cokoli a bohužel se to stále častěji objevuje i u českých politiků, že zneužívají světové problémy pro potřeby své politiky, i když efektivní řešení nemají,“ dodal Štěch.

„Hovadiny,“ reagoval stručně čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

Předseda ODS Petr Fiala na dotaz neodpověděl. Ani nikdo z vedení a z poslanců KDU-ČSL včetně Pavla Bělobrádka, Jiřího Miholy, Jana Bartoška či Ondřeje Benešíka.

„Jsem rád, že maďarský premiér potvrzuje to, před čím varuji již několik let. Přesné počty imigrantů ale nelze odhadnout, mohou být ještě vyšší, jelikož platí princip, že čím jednodušší bude migrace a usazování v Evropě, tím víc migrantů Evropa přiláká, přičemž muslimů či potenciálních migrantů jsou v Africe a Asii miliardy, takže potenciál přílivu migrantů je prakticky nekonečný. Každá kvóta, každý migrant, kterému povolíme usadit se v Evropě, je signál pro tu miliardu dalších, že má smysl se do Evropy stěhovat. S tím, že muslimové tuto imigraci podporují nejen z ekonomických, ale také z ideologických důvodů – je to jejich džihád nohama,“ upozorňuje předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Jenom to potvrzuje katastrofu, do které přivedla Evropu kancléřka Merkelová a vysvětluje, proč nelegální migraci nešlo zastavit. Tento vývoj znamená naléhavou potřebu změnit naši zahraniční politiku a orientovat se na země V4 a prezidenta vizionáře Miloše Zemana,“ říká předseda SPO a senátor Jan Veleba.

Domino ještě mnohem obludnějších krveprolití než dnes hrozí i Evropě

„Maďarský premiér Viktor Orbán nesděluje nic nového. Bezpečnostní strategie ČR již v roce 2015 hovořila o problémech migrace. Tu pouze urychlila bezpečnostní nestabilita v Sýrii, Iráku a Libyi. Je třeba analyzovat příčiny migrace a pomáhat zemím, odkud migranti proudí. V rámci EU je třeba zajistit neprůchodnost schengenských hranic a ve spolupráci s africkými zeměmi vytvořit uprchlické tábory, kam by Evropa uprchlíky či ekonomické migranty vracela. Je třeba stále odmítat povinné přerozdělování migrantů. A také je třeba změnit politiku přistěhovalectví do EU,“ myslí si místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Pokud by se jednalo v otázce migrace zatím o zahřívací kolo, je situace více než vážná. Takový názor ovšem není slyšet poprvé. A politik má jednu hlavní a nepominutelnou povinnost – postarat se všemi silami o bezpečnost obyvatel své země a předvídat možná nebezpečí. Samozřejmě se nikdo nezříká pomoci potřebným. Nicméně za dodržování platných zákonů včetně ochrany hranic Schengenu. Vpuštěním milionu neprověřených lidí do Evropy Angela Merkelová i podle nálezu právníků německého Bundestagu zákony nedodržela. Není jasné, na základě jakého právního titulu rozhodla tak, jak rozhodla. A dnes je jisté, že s určitým množstvím skutečných uprchlíků se do Evropy nepozorovaně dostali i krutí džihádisté. A nic na tom nemění skutečnost, že džihádisté vyrostli i v ghetech velkých západoevropských měst ve třetí generaci imigrantů, tedy již jako vlastní občané těchto zemí, které je přijaly a daly jim domov,“ upozornila místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Jitka Chalánková.

„Dnes si sice můžeme říci, že kvóty na povinné přerozdělování takzvaných běženců nefungují. Nicméně takové kvóty jsou z principu nepřijatelné a jsem ráda, že se mi dne 1. října 2015 podařilo prosadit v Poslanecké sněmovně PČR Usnesení č. 888, kde se říká, že veškerá rozhodnutí týkající se možného ohrožení bezpečnosti státu musejí být na úrovni EU schvalována jednomyslně a že migrační toky jsou takovými rozhodnutími. Nelze tedy nikoho přehlasovat. A dále z usnesení: Česká republika odmítá trvalý realokační mechanismus, tedy tzv. kvóty, na přerozdělování běženců. A na závěr bych chtěla upozornit, že v našem středoevropském prostoru není zvykem nenávidět a vraždit člověka kvůli příslušnosti k víře. To, že někdo vydává oprávněné obavy obyvatel a odmítání vražedné ideologie za rasismus či xenofobii, je opravdu dokonalá ukázka demagogie. Víte, my starší podle data narození s pokorou hledáme a snad i hájíme svobodu a zdravý rozum. Snad nebude považováno za pýchu, když řekneme, že občas využíváme i schopnost kritického myšlení,“ dodala Chalánková.

„Orbán není zdaleka první, kdo s tím varováním přichází. Podobné cifry uvádějí i zdroje, které tím ‚nedělají politiku‘. Shrnují data seriózních šetření a průzkumů. Obří díl viny, který na tom má ‚eurokracie‘, je mimo vší pochybnost. Oč víc je nadutá a impotentní, tím méně je suverénní. Nečte jen z pysku všelijakých Sorosů. Hrbí se hlavně před vrtochy ‚ředitele zeměkoule‘, kterému teče do lakýrek. Čím víc mu do nich teče, tím víc nechá páchat i ‚eurokracii‘ to, co Evropu zahání do kouta. Součástí té samé party loutkovodičů je i Soros. Patří do pretoriánské gardy ‚deep state‘. Nic z toho by však nemělo zastínit anatomii, o které mlčí i Viktor Orbán. Migrační tsunami je bumerangem válek za ‚změnu režimů‘ – a drancování ‚třetího světa‘. To, že je čirým šílenstvím ideologie ‚vítačů‘, už neví jen řídnoucí ‚kavárna‘. Problém však už nevyřeší ani sám návrat azylové politiky do mezí zákona. Stěhování národů zastaví jen zásadní obrat v zemích, z nichž proudí. Nabídka důstojnějšího života těm, kdo z nich prchají. Ten účet musí zaplatit ti, kdo je zmasakrovali a plení. Pokud je k tomu nedonutíme, domino slepých vášní – a ještě mnohem obludnějších krveprolití než dnes – hrozí i Evropě,“ varuje místopředseda KSČM a kandidát do Sněmovny Josef Skála.

PhDr. Josef Skála, CSc.

  • KSČM
  • historik, publicista a editor revue Střípky ze světa
  • mimo zastupitelskou funkci

„60 milionů do roku 2020 je asi přehnané číslo, ale další vlny imigrantů z Afriky a arabských zemí do Evropy jsou jen otázka času. Je jen na nás, jestli další vlny nelegálních imigrantů do Evropy pustíme. A mluvím o lidech, kteří chtějí do Evropy kvůli sociálním dávkám, kteří nechtějí pracovat a dodržovat naše zákony. Bohužel, EU je dnes pod obrovským vlivem ‚neziskovek‘ a my, místo abychom věci řešili, bojujeme mezi sebou. Pokud chceme zachovat Evropu takovou jakou ji známe, bojovat musíme!“ uvedl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

Evropa není připravena ani na to, kdyby jich z toho počtu přišla jenom desetina...

„Nemohu potvrdit, že z Afriky směřuje k uvedenému datu 60 milionů migrantů. To číslo nemůže znát nikdo, tedy ani Orbán. Evropa však není připravena ani na to, kdyby jich z toho počtu přišla jenom desetina. K Sorosovi vám řeknu jen to, že když se protřelý spekulant, který hazarduje s kurzy měn, pokouší změnit svět k lepšímu, je to stejné, jako kdyby se mafie vydávala za právní stát,“ řekl europoslanec Jan Keller.

„Myslím, že je to nesmysl. I Angela Merkelová začala couvat z migrace. Tohle není cesta,“ odpověděl europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Nevím, z jakých faktů se odvíjí odhad, že mají uprchlíci přijít právě z Afriky. Možná s rozšířením elektromobilů přijde vlna uprchlíků z naftových těžařských zemí. Každopádně jedním z fundamentálních úkolů státu je ochrana hranic. Evropský projekt nyní na tomto úkolu selhává. Nucená distribuce přistěhovalců připomíná často kritizované poválečné transfery obyvatel. Určitě existují evropští politikové, kteří kalkulují s migrací jako s nástrojem jejich politiky. Pokud Viktor Orbán podezírá George Sorose z tajných plánů na organizaci migrace, nějak to neodpovídá rozporuplným vyjádřením Sorose v médiích. Spíš bych se klonil k názoru, že si Orbán vytváří konspirační teorii, která mu má pomoci v jeho osobním sporu,“ myslí si europoslanec Svobodných Jiří Payne.

„Myslím, že číslo 60 milionů je spíš nízkým odhadem. O problémech, zejména s nedostatkem vody, se ví velmi dlouho. O tom, že se mohou pohnout celé národy, takéž. EU dala návod imigrantům, jak se dostat na lepší úroveň života. Obávám se vážných problémů v západní části Evropy a s nimi logicky přijdou potíže i u nás,“ míní poslanec ODS Petr Bendl.

„Myslím, že Orbán v politice pracuje na bázi managementu strachu. Je to sice krátkodobě účinné, ale problémy to neřeší. 60 milionů lidí se nyní během dvou až tří let do Evropy nevydá, zvláště když klesá ochota států migranty přijmout. Navíc se asi utlumí válečné konflikty v arabských zemích. Pokud jde o kvóty, mám stejný názor jako Orbán. Považuji je za špatné a nesmyslné. Jejich prosazování může eskalovat dezintegrací EU. Orbán by však vedle migrace měl varovat před vlivem Ruska. Ale tam zarytě mlčí,“ říká poslanec TOP 09 František Laudát.

Až 100 milionů migrantů během příštích pěti let a občanská válka v západní Evropě

„Je nutné se opravdu postavit k realitě čelem a přestat žvanit. EU musí začít pracovat na obraně a ochraně obyvatel evropských zemí. Pokud bude ovšem pokračovat v tom, co říká pan Juncker a Angela Merkel, dojde k velkému pnutí uvnitř EU. EU by v kontextu vlastní bezpečnosti měla začít o těchto věcech začít komunikovat i s Ruskem. Pokud si dějinně promítneme oč jde, je to nezbytné. Stojíme tváří v tvář nebezpečí, jehož odvrácení v minulosti stálo evropské státy statisíce životů. Tedy souhlasím s maďarským premiérem, je třeba se připravit na boj o zachování základních křesťansko-židovských hodnot, na kterých stojí naše evropská kultura. A Sorose a jeho záškodnické nadace vykázat,“ říká poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

„Nejdříve je třeba konstatovat, že pan Orbán se toho nebojí, myšleno nazývat problémy pravým jménem a bez vytáček tolik příznačných pro většinu politiků slavné EU, ty z ČR nevyjímaje. Nevím sice, kde přišel na číslo 60 milionů migrantů z Afriky, protože já si myslím, že jich bude až 100 milionů během příštích pěti let a důvodem bude nedostatek vody a potravy, ale také nemoci. V tu dobu už bude v některých západních zemích občanská válka, která se však z důvodů politické korektnosti bude nazývat jako lokální nepokoje spojené s frustrací původního obyvatelstva ze soužití s přistěhovalci. Merkelová, Macron, opilec Schulz a další představitelé EU budou při každém teroristickém útoku dále deklarovat svoji jednotu a připravenost problémy řešit. A lidé budou umírat a strach se stane nedílnou součástí jejich života. Lidé ze západních zemí místo obrany vlastních domovů a hodnot budou hledat nový domov v bezpečných zemích střední a východní Evropy, jakými bude právě Maďarsko a doufám, že i Česká republika. To, co dále řekl pan Orban o kvótách, jejich prosazování i to, kdo za tím vším stojí, mně jen potvrzuje, že nevaří z vody a moc dobře ví o čem mluví. Bohužel ještě nenastal ten pravý čas, aby byl vnímám vážně a aby se s obranou evropských a národních hodnot začalo něco dělat,“ uvedl poslanec KSČM Zdeněk Ondráček.

„Odhad pana Orbána pokládám za uměřený, odpovídající současným analýzám a rozhodně nelze vyloučit, že konečné číslo bude ještě vyšší. Ostatně to, co říká, není nic objevného, jako poslanec o tom mluvím kde chodím a to od roku 2014, jsem spolu s dalšími třemi poslanci spoluzakladatelem ‚Platformy pro zachování evropské kultury a jejích hodnot‘, takže jen neblábolím, ale také něco dělám. Bruselská migrační politika není jen chybná, to je velmi slušný výraz pro to, čeho jsme svědky – je to politika zcela zjevně bezpečnostně i humanitárně zcela nekompetentní, ve svém důsledku protievropská a tedy i minimálně v politickém slova smyslu velezrádná. Nevím, kdo konkrétně komu ‚zobe z ruky‘, ale že někdo nejenom zobe, ale nabírá plnými hrstmi, není pochyb. Znásobte si 6000 eur krát zhruba 1 200 000 a dostanete, v eurech, pouze ekonomický profit mafií obchodujících s lidmi – co se dá s těmito penězi dále dělat, co a kdo se za ně dá koupit, ve mně skutečně budí hrůzu. A to nemluvím o nákladech na podporu spousty parazitických neziskovek, majících z existence tohoto problému zajištěnu velmi slušnou existenci. Současné jednání stran budoucí vládní koalice v SRN ohledně jakési roční kvóty, tedy 200 tisíc uprchlíků (ale s možností to upravit nahoru nebo dolů) by bylo vysloveně úsměvné, pokud by to nebylo hrůzné,“ uvedl poslanec ANO Bohuslav Chalupa.

„Zajímalo by mne, zda se němečtí politici informovali u zpravodajských služeb o skutečném stavu bezpečnosti a prognóz budoucího vývoje. Forum 2000 dospělo k závěru, že demokracie jsou ohroženy? Tohle je příčina, pseudohumanismus dal ideální příležitost k posílení extremistických politických sil napravo i nalevo – a bude zase divení? Jsem zvědav, na co Forum 2000 ještě přijde. Podstatné je, jak EU chce řešit naši bezpečnostní závislost na panu chalífovi Erdoganovi, zajímalo by mne, kdy už konečně tam daleko v Bruselu, odtrženém od reálného života, řekne někdo nahlas, jak se v praxi chrání hranice proti nelegálnímu narušení – tedy jen a pouze pokud nejde jen o směšnou pseudohumánní byrokratizaci tohoto základního sebeobranného a mezinárodně zcela legálního aktu pro zajištění bezpečnosti suverénních národů,“ dodal Bohuslav Chalupa.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

Jestli nechceme, aby se problémy měst a čtvrtí v západní Evropě přesunuly k nám, je jediným řešením opustit EU

„Premiéra Orbána s jeho pragmatickými a věcnými názory můžeme Maďarům jen závidět. U našeho premiéra jsme takové jasné názory postrádali a obávám se, že bohužel ‚nehrozí‘ ani u toho budoucího. Marně vzpomínám, zda vůbec někdy jsem s Viktorem Orbánem nesouhlasil? A marně vzpomínám, kdy v našem zpravodajství měly jeho zásadní názory adekvátní prostor? Opět s ním souhlasím. Organizátoři dosavadní migrace byli úspěšní – to si reálně přiznejme! Tak proč by naladěni svými zisky nechystali další? Nebo jsme snad přispěli k řešení problémů v jejich místech? Dlouhodobá neschopnost EU (hraničící se sabotérstvím) řešit migrační politiku a výrazné zhoršení bezpečnosti v Evropě je všeobecně známá věc. EU nedokázala zajistit bezpečnost svých vnějších hranic a volný pohyb osob v rámci Schengenu tak výrazně snižuje naši bezpečnost. Jestli nechceme, aby se problémy zatím některých měst a čtvrtí v západní Evropě přesunuly k nám, je jediným řešením opustit EU. Cesta k tomuto je referendum o Evropské unii – ať nejen o své bezpečnosti rozhodnou občané sami,“ říká poslanec Karel Fiedler kandidující za hnutí Referendum o Evropské unii.

„Orbán říká přesně to, co já říkám od samého počátku invaze migrantů vyvolané Američany, aby poškodily ekonomiku Evropy. O tom jsem přesvědčen, stejně jako o tom, že příliv migrantů musíme za každou cenu zastavit, abychom Evropu a její kulturu snad ještě zachránili. To by si ti tupí mozci v Bruselu měli konečně uvědomit, tak jako si to už konečně snad začala uvědomovat Merkelová. A je jedno, jestli k tomu byla někým donucena, nebo ne. Obávám se totiž, že v jejím mozku se to narodit nemohlo. A teroristické zločiny? Jsou a budou čím dál častější podle toho, jak ti vrahouni IS, schováni mezi migranty, si budou zjišťovat, jak se jich bojíme, jak před nimi schováváme hlavy do písku. Kvóty zásadně odmítám, stejně jako Orbán. My jsme nikdy žádné kolonie neměli. Ať se tedy o státy, odkud migranti přicházejí, starají ti, kteří své kolonie rabovali. Nejen materiálně, ale i lidi. Sorose je třeba z Evropy vypráskat. Jen tu škodí a nemyslím si, že škodit přestane. Kdy už si konečně přestaneme nechávat kecat do dění v Evropě, kdy se konečně rozhodneme k donucení Bruselu aby jednal ku prospěchu Evropy a ne proti ní, jak to doposud dělá!“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Snad ta věštba maďarského premiéra nevyjde. I když zřejmě dost vychází z proroctví Sibyly. Ale s ohledem na dění u nás i ve světě už nemám zrovna náladu právě tohle až tak moc nebrat vážně. Ale ani to ostatní nejde zpochybňovat. To opravdu evropské národy osleply a ztratily pud sebezáchovy? Je to však možné. V historii již díky vlastní hlouposti náhle zaniklo tolik civilizací, že nemusíme být výjimkou,“ varuje poslanec Jiří Koskuba, který vystoupil z ČSSD.

„Pana Orbána si vážím a jeho argumenty se mi v obecné rovině zdají logické. Vize pana Sorose pokládám za zhoubné. Nicméně nemám ověřené informace o příchodu 60 miliónů migrantů z Afriky, ani o tom, že by bruselští byrokrati zobali Sorosovi z rukou. Příliš nevěřím na spiklenecké teorie – snad se mi to nevymstí. Snad z nadcházejících voleb vyjde náš – český Soros, který bude mít přístup k informacím tajných služeb a dokáže se postavit za zájmy našich lidí. Těmi zájmy jsou – odmítnutí přijímat ekonomické migranty a pečlivě vybírat, komu poskytneme politický azyl, dostat pod bedlivou kontrolu státu islám a nepodléhat tlakům EU,“ uvedl poslanec ANO Zdeněk Soukup.

„Pan Orbán má pravdu, i když ten příliv imigrantů může být mnohem vyšší. Afrika má miliardu lidí a velkou porodnost. Je potřeba snažit se podporovat, aby se ta porodnost snížila, protože tolik lidí není možné uživit,“ uvedl poslanec SPD Jaroslav Holík.

„Myslím, že Orbán nemá rád Sorose,“ reagoval senátor ODS Tomáš Jirsa.

„S prohlášením Viktora Orbána zcela souhlasím. I když má maďarský premiér Orbán máslo na hlavě, když svého času prohlašoval, že ČR neměla být přijata do EU z důvodu akceptace Benešových dekretů a na to by se také nemělo zapomínat, tak v tomto případě má pravdu,“ sdělil poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Orbán ví, co říká, jako obvykle. Souhlasím s ním. Musíme si konečně uvědomit, že v Africe je skoro miliarda lidí, kteří čekají na podání záchranné ruky z EU, na život v Evropě. Evropa je však neuživí. Tomu mohou věřit jen zaměstnanci neziskovek a bruselští úředníci, kteří sami neví, co je to uživit se vlastní prací,“ říká kandidát do Sněmovny za SPD Petr Trombik.

„To se mi nechce věřit, v Bruselu je potřeba udělat pořádek,“ reagoval senátor ODS Jiří Burian.

„Ta čísla jsou reálná. Orbán má pravdu, i co se týče kvót,“ míní poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Mé stanovisko k této problematice je dlouhodobě neměnné. Kvóty jsou nejen nespravedlivé a hloupé, ale jsou především naprostým popřením suverenity státu a práva jeho občanů o sobě demokraticky rozhodovat. Jen naši občané mají právo rozhodnout, koho přijmeme a koho ne, bez ohledu na to, odkud přichází, a jakýkoliv tlak zvenčí pokládám za naprosto nepřijatelný a neakceptovatelný,“ uvedl Tomáš Vaněk, který kandiduje do Sněmovny za ODS.

Chceme maďarské Maďarsko a chtěli bychom také evropskou Evropu

Maďarský premiér Orbán ve svém projevu dále konstatoval, že Evropa je v současnosti rozdělena na dvě části. „Jsou proimigrační státy, které souhlasí s přistěhovalectvím a v některých případech jej i organizují. Tyto státy se staly zeměmi se smíšeným obyvatelstvem, poměr křesťanů zde klesá a nekřesťanů roste,“ upozornil Orbán.

Podle něj jsou však země – včetně Maďarska – které si chtějí zachovat svou kulturu. „Chceme maďarské Maďarsko a chtěli bychom také evropskou Evropu,“ dodal.

Před drastickými následky přistěhovalectví na základě údajného „Sorosova plánu“ Orbán varoval už v sobotu před zástupci církví působících v Maďarsku a před stoupenci své vlády.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…