Tomio Okamura po masakru v Paříži přichází s vážnou výzvou české vládě

07.01.2015 16:25

V reakci na krvavý masakr v Paříži vyzývá šéf Úsvitu Tomio Okamura českou vládu, aby přijala okamžitá legislativní opatření. Nutné je podle něj zpřísnění imigračního zákona, zákona o církvích, nevylučuje ani změny ústavy. „Soustavně na nebezpečí upozorňuji, soustavně jsem za to médii, aktivisty, srabáckými politiky dehonestován, osočován a zesměšňován. Kdy konečně lidé prozřou?“ reagoval Okamura.

Tomio Okamura po masakru v Paříži přichází s vážnou výzvou české vládě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Dvanáct mrtvých, devět zraněných, z nichž pět je v kritickém stavu. To je podle zatím dostupných informací tragická bilance středečního útoku v sídle satirického týdeníku Charlie Hebdo v Paříži. Podle svědků zabíjeli dva nebo tři muži vyzbrojení kalašnikovem a podle agentury AFP měli i granátomet. „To jsou další ve stovkách nevinných obětí. Pojďme okamžitě udělat legislativní opatření v České republice,“ vyzývá šéf hnutí Úsvit Tomio Okamura, který upozorňuje na to, že vraždy jsou na denním pořádku, stačí se rozhlédnout. „Každý den se v Islámském státě otročí, zabíjejí, znásilňují křesťané a že se to přeneslo o pár stovek kilometrů dál? Vzpomeňte na 11. září v New Yorku, co se dělo na předměstí Paříže, v centru Londýna, v některých německých městech. Soustavně na nebezpečí upozorňuji, soustavně jsem za to médii, aktivisty, srabáckými politiky dehonestován, osočován a zesměšňován. Kdy konečně lidé prozřou? To není možné,“ rozčílil se.

Redakce satirického časopisu zaznamenala výhrůžky už v minulosti

Podle BBC útočníci při masakru křičeli ,,Allahu Akbar.“ „Je potřeba se otevřeně postavit jakýmkoli radikálním tendencím. Chci pokojnou zemi, která bude postavená na základě křesťanských tradic a kde se budou dodržovat naše pravidla,“ říká Okamura. „Nejsem rasista, nejsem xenofob. Ať si lidé vyznávají, co chtějí, když s tím neobtěžují okolí a nevnucují své názory,“ dodal. Úřady vyhlásily pro celou pařížskou oblast nejvyšší protiteroristický pohotovostní stupeň. Prezident François Hollande označil útok za „barbarský“ teroristický čin.

Češi uctili památku obětí masakru u francouzské ambasády v Praze:

Redakce satirického časopisu zaznamenala útoky už v minulosti. Mezi nimi nechyběla zápalná láhev nebo bombové výhrůžky. List vydal komiks o životě Mohameda nebo jeho karikaturu. Redakci v minulosti kritizovali muslimové, údajně měla urážet svými karikaturami jejich víru.

Okamura: Lidé v čele naší země neví, která bije. Radikalismu se musíme postavit

Okamura opakovaně pro ParlamentníListy.cz zdůraznil nebezpečí pro Českou republiku a tvrdě kritizoval ostatní politické strany, které se podle něj v těchto věcech angažují málo. „My jsme obklopení lidmi, kteří absolutně neví, která bije a je katastrofou, že takoví lidé jsou ve vedení naší země. Radikalismu se musíme postavit,“ říká Okamura a zároveň zdůrazňuje to, že se dlouhodobě snaží prosazovat myšlenky, které by vedly k omezení možnosti šíření extremismu a terorismu u nás.

Ptejte se politiků, co míní dělat se současnou situací:

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Už loni na jaře jsem požádal ministra Chovance o schůzku, sešli jsme se na dvě hodiny, apeloval jsem na vytvoření zpřísnění imigračního zákona, požádal jsem o analýzy, poprosil jsem ho o podporu, protože návrhy Úsvitu jsou schválně zamítány. Nic se nestalo. Vláda vůbec nic nedělá,“ popisuje Okamura. „Tohle všechno nejsou od nás nějaké výkřiky. Snažíme se teď prosadit ve sněmovně seminář, který se týká radikálního islamismu. Zároveň je potřeba novela zákona o církvích, kterou se také snažíme připravit. Dnes je stav takový, že musíte málem uznat každou církev, která požádá o uznání a vůbec se tam nerozlišuje radikalismus. Přitom pak mají státní dotace. Potřeba možná budou i ústavní změny, abychom se dokázali vypořádat s radikálními tendencemi. Je nutné zpřísnit zákony Evropské unie,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Daniela Černá

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…