Určitě vás, voliče, nezradíme. Babiš po volebním úspěchu sliboval

26.10.2013 19:57

Politické hnutí ANO zválcovalo všechny ostatní strany v celkem čtyřech českých krajích, dle výsledků voleb se celkově umístilo na druhém místě za sociálními demokraty. I proto, krátce poté, kdy bylo jasné, že toto hnutí uspělo u voličů, po prvním jednání předsednictva, dorazil do Centra pohybové medicíny tygr. Aby pozdravil tygra druhého - lidského, ovšem na politickém poli.

Určitě vás, voliče, nezradíme. Babiš po volebním úspěchu sliboval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Hnutí ANO slaví v den voleb úspěch větší, než možná očekávali jeho členové sami. V každém případě bylo v sobotu večer v Centru pohybové medicíny, kde se všichni fanoušci a členové nového uskupení Andreje Babiše sešli, co slavit. "Určitě vás, voliče, nezradíme," slíbil Babiš.

V okamžiku, kdy nakráčeli všichni volební lídři krajů před novináře, aby pozvedli sklenku a slíbili dále také jednohlasně, že program, který jako hnutí prezentovali, neopustí a budou dbát na to, aby voliče nezklamali, přišel pozdravit předsedu Andreje Babiše také malý, nedávno pokřtěný tygr. 

"To je důkaz toho, že malé podnikatele my podporujeme, nikoli že bychom jim bránili," rýpl si Babiš do novinářů, kterým v předvolebním období vytýkal, že některá jeho slova vytrhli z kontextu a připravili mu tím období nepříjemného vysvětlování.

Tygr přišel pozdravit tygra - a jeden z nich slíbil, že nezradí

Z řad členů předsednictva politického hnutí, ale následně i od obecenstva, se pak ozvalo vedle potlesku: "Jasně, tygr přišel pozdravit politického tygra."

Andrej Babiš pak jako perličku uvedl to, že v jednom z krajů získal několik tisíc hlasů Miloš Babiš - za což voličům poděkoval a vysvětlil jim, že však nejde o žádnou jeho přízeň z rodiny, ale skutečně pouhou shodu jmen.

Krátce poté se nesla celými prostory již slavnostní nálada a všudypřítomné heslo "Bude líp" zaznívalo z mnoha míst. Jelikož Andrej Babiš musel odjet jako člen strany, která se probojovala do sněmovny na první televizní debatu s ostatními předsedy vítězných stran, nebylo možné získat od něj pouze pro ParlamentníListy.cz vyjádření k tomu, jak si představuje příští jednání v nejbližších dnech, či sestavování koalice.

Nutno dodat, že sám Babiš však v předvolebním rozhovoru pro ParlamentníListy.cz uvedl, že i v případě úspěchu ve volbách bude rád, pokud ANO zůstane v opozici. Navíc - že vše další má stejně v rukou také prezident Miloš Zeman.

Jelikož se však v tuto chvíli jako nejreálnější jeví koalice z ČSSD, je možné, že i to bude předmětem dalších vyjednáváních v nejbližších dnech. Andrej Babiš tuto možnost dokonce ve večerních hodinách připustil s tím, že pokud by byl osloven pro účast ve vládě, zvažoval by tuto možnost. Je tak možné, že si vše rozmyslí v nejbližších pěti dnech, kdy z rodinou odjede z republiky zregenerovat síly po náročných předvolebních dnech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…