VIDEO Zaorálek schytal kritiku za výroky o darebácích, kteří platí lidem málo. A to ho ještě víc rozohnilo

20.08.2017 7:10

Volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek se rozhodl vystoupit s doporučením pro ekonomy. Na své facebookové stránce jej zveřejnila jeho domovská sociální demokracie.

VIDEO Zaorálek schytal kritiku za výroky o darebácích, kteří platí lidem málo. A to ho ještě víc rozohnilo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Lubomír Zaorálek

Své doporučení sdělil Zaorálek těm ekonomům, kteří se rozhodli protestovat proti jeho výroku, že kdo není ochoten slušně zaplatit zaměstnance, je darebák.

„Zkuste žít za 11 tisíc minimální mzdy. A řekněte těm lidem, jak to mají dělat. Proto říkám, že je to darebáctví, když tady necháme lidi pracovat za takovéto peníze,“ řekl Zaorálek s tím, že argumentům, které tvrdí, že při zvýšení minimální mzdy na 12.200 zůstanou lidé na dlažbě, se směje.

„Máme tříprocentní nezaměstnanost, nejnižší v Evropské unii. Máme zaměstnáno pět milionů 100 tisíc lidí, máme nejvyšší růst od roku 1996 a vy hrozíte nezaměstnaností? Jen připomenu, že Andrej Babiš chce, abychom sem pustili Ukrajince a další, neboť není, kdo by pracoval. A vy strašíte tím, že když zvýšíme minimální mzdu, tak lidé nebudou moci pracovat?“ zeptal se Zaorálek.

„Všichni, kteří hájí tento postoj, že mají lidé žít za těch 11 tisíc, tak je to podle mého darebáctví. Úplně stejně jako když Charlotte Garrigue Masaryková kdysi řekla, že člověka, kterého nezajímá sociální otázka, tak je darebák. Chtěl bych lidem říci, aby se v této době o práci nebáli. Ti, kteří je takto straší, říkají lež,“ uzavřel Zaorálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…