Věci veřejné zvažují, že půjdou do voleb s další stranou

14.08.2013 17:44

Věci veřejné zvažují, že do předčasných sněmovních voleb budou kandidovat ve spojení s další politickou stranou. Předseda strany Vít Bárta dnes ČTK řekl, že společná kandidatura je jednou ze dvou možností, kterou VV zvažují. Druhou je, že strana osloví voliče samostatně.

Věci veřejné zvažují, že půjdou do voleb s další stranou
Foto: Věci veřejné
Popisek: Vít Bárta na volební konferenci Věcí veřejných

"Mohu potvrdit, že se vede debata o tom, jestli půjdeme do voleb sami, nebo ve spojení s někým dalším," řekl Bárta. O otázce podle něj rozhodne vedení strany na začátku příštího týdne. O volbách jednalo grémium strany v úterý. Bárta spolustraníkům předložil několik volebních strategií, grémium možnost volby zúžilo na dvě varianty. Dodal, že strana má již principiálně jasno, koho napíše na jednotlivé kandidátky. O podrobnostech ale před rozhodnutím stranického vedení nechce mluvit.

O rozpuštění sněmovny by měli podle očekávání poslanci rozhodnout v úterý. Většina stran chce, aby se předčasné volby uskutečnily v říjnu, z ODS zaznívají hlasy, že by příhodnější termín byl v listopadu.

reklama

autor: čtk, mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…