Vít Bárta ví a nebojí se mluvit. Jde o mezinárodní akci

13.06.2013 22:15

K aktuálním událostem týkajícím se zadržení vlivných osob v české politice se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil předseda Věcí veřejných Vít Bárta. Ten uvedl, že celá věc má mezinárodní charakter.

Vít Bárta ví a nebojí se mluvit. Jde o mezinárodní akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Pavel Blažek s Vítem Bártou

"Dnes nezačalo zajišťování důkazů, ale plošné, kobercové zabavování všeho, co se u lobbistů, ale i na úřadech našlo," uvedl pro ParlamentníListy.cz Bárta. "Rozplétání kauz bude trvat celé měsíce nejen proto, že celá akce není českou, ale mezinárodní záležitostí," zdůraznil. Jako první politik tak otevřeně uvedl, že režie aktuálního dění není v rukách české spravedlnosti, a dodal:

"Vyšetřování není jen otázkou Rakouska, ale i Švýcarska, Kypru a dalších. Mlčení policie není teátr, ale klíč k rozvázání jazyka zadržených," míní Vít Bárta. "Nyní se teprve ukáže, jak bylo důležité prosadit institut spolupracujícího svědka. Ten, kdo začne mluvit na své spoluviníky, má naději," upřesnil.

Dodejme, že policie zasahovala jak na Úřadu vlády, tak na dalších místech, jako například na Ministerstvu obrany či na ředitelství Lesů České republiky. Mluvčí ÚOOZ Pavel Hanták nechtěl být konkrétní. K dalším raziím došlo v sídlech firem Romana Janouška či Ivo Rittiga. Opoziční VV a ČSSD vyzvaly premiéra k rezignaci. Ten prozatím odstoupení odmítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…