Vraždění nevěřících psů muslimy a násilí. Čtěte, co vyvolala Zemanova slova o islámu

11.06.2014 7:01

ANKETA Novinky.cz informovaly, že Organizace islámské spolupráce (OIC) požaduje omluvu po českém prezidentovi Miloši Zemanovi za jeho nedávné výroky. Na konci května při oslavách izraelského dne nezávislosti vyjádřil svůj názor na útok v bruselském židovském muzeu v tom smyslu, že viníkem násilných útoků je islámská ideologie.

Vraždění nevěřících psů muslimy a násilí. Čtěte, co vyvolala Zemanova slova o islámu
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Miloš Zeman řekl, že exekutoři mají zabavovat majetek bohatých dlužníků

Anketa

Co si myslíte o prezidentu Zemanovi? (Hlasování od 16.5.2014)

hlasovalo: 14907 lidí

Mezinárodní organizace nyní žádá za tato slova omluvu, vyplývá z prohlášení OIC, které podle informací v uplynulých dnech obdržely i některé české vládní úřady a rovněž prezidentská kancelář.

„Existuje termín, kterému se říká politická korektnost, a já tento termín považuji za eufemismus pro politickou zbabělost, proto mi dovolte, abych nebyl zbabělý. Je třeba jasně pojmenovat nepřítele lidské civilizace, a tímto nepřítelem je mezinárodní terorismus spojený s náboženským fundamentalizmem a religiózní nesnášenlivostí. Tento fanatizmus se nesoustřeďuje pouze na jediný stát, jak jsme ostatně mohli zaznamenat po 11. září. Muslimští fanatici nedávno v Nigérii zajali 200 mladých křesťanských dívek. A v květné Evropě se v srdci Evropské unie nedávno odehrál odporný atentát v židovském muzeu v Bruselu. Nenechám se uklidňovat prohlášeními, že se jedná pouze o malé okrajové skupiny, domnívám se naopak, že tato xenofobie a tento řekněme rasismus nebo antisemitizmus vyplývá ze samé podstaty ideologie, o kterou se tyto fanatické skupiny opírají,“ řekl Zeman na izraelské oslavě.

Nový zákon je jako náboženství lásky a islám jako náboženství nenávisti

Zeman citoval jeden z posvátných textů: „Strom volá, skrývá se za mnou žid, jdi a zabij ho. Kámen volá, skrývá se za mnou žid, jdi a zabij ho.“

„Korán obsahuje řadu súr, které vyzývají k podrobení zotročením a dokonce vyhlazení nevěřících. V tomto smyslu je islám nesrovnatelně agresivnější a intolerantnější než soudobé křesťanství, buddhismus, konfuciánství, šintoismus a další světová náboženství,“ napsal Zeman před několika lety v článku Proč islám považuji za anticivilizaci.

„Nový zákon je jako náboženství lásky a islám jako náboženství nenávisti... Umírněný muslim je contradictio in adjecto, tedy protimluv, stejně jako contradictio in adjecto je umírněný nacista... Samozřejmě připouštím, že muslimové mohou konvertovat. Za to jim však mimochodem hrozí trest smrti. To přece není náboženství lásky a už vůbec ne tolerance, ale náboženství nenávisti,“ řekl Zeman v srpnu 2011 v rozhovoru pro Reflex.

Súra za súrou koránu vyjadřuje nenávist

„Odcituji vám slova z koránu. Například: Vyhlaďme všechny nevěřící. Zotročme všechny nevěřící. Podrobme si nevěřící. Uvrhněme je do řetězů. Docela pikantní příklad je: Uvrhněme je do rozpáleného ohně, ať se vysuší jejich pokožka, a potom tam přijdou další nevěřící. Súra za súrou vyjadřuje nenávist,“ dodal Zeman.

„Nepřítelem je anticivilizace táhnoucí se od severní Afriky až po Indonésii. Žijí v ní na dvě miliardy lidí a financovaná je dílem z prodeje ropy, dílem z prodeje drog,“ citovala média na konci června 2011 Zemanovy výroky na mezinárodní konferenci.

„Bylo by vhodné, aby se prezident Miloš Zeman za svá hluboce urážlivá a nenávistná prohlášení proti islámu omluvil milionům muslimů po celém světě,“ stojí rovněž v prohlášení Organizace islámské spolupráce, která je mezinárodní organizací sdružující 57 zemí.

Musí se omluvit až poté, co muslimští kazatelé přestanou vybízet k vraždění nevěřících psů

ParlamentníListy.cz oslovily politiky, zda by se měl Miloš Zeman omluvit za své výroky o islámu, kdy označil islám za anticivilizaci a kdy řekl, že z ideologie islámu vyplývá rasismus a antisemitismus.

„Domnívám se, že jeho slova byla velmi nešťastná. Rozlišoval bych radikály a většinu,“ uvedl o Zemanovi pro ParlamentníListy.cz předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Ano, Miloš Zeman se musí omluvit, ale až poté, co muslimští kazatelé přestanou vybízet věřící k vraždění nevěřících psů, vteřinu poté, co se muslimské obce omluví za dodnes trvající vraždění a násilí po celé planetě a vhodné by to bylo poté, co vraždění a teror ze strany muslimů skončí,“ sdělil ParlamentnímListům.cz předseda Úsvitu Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

„Urážka náboženství je hloupost. I na islám se vztahuje ústavní ochrana práva na víru. Miloš Zeman je v tomto slon v porcelánu. Kritiku zaslouží fanatici – sem patří jak islamisté, tak i antiislamisté, a protiislámské strany patří k politickému extrému,“ říká místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.

„Základním problémem politiky je její zjednodušování. Z tohoto pohledu dávat rovnítko mezi islámem a terorismem či rasismem je příklad takového zjednodušení. Vyjádření prezidenta v tomto kontextu je nešťastné. Ale k omluvě bych jej nevyzýval, protože jeho vztah k islámu je všeobecně a dlouhodobě znám,“ míní místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

Islám ať si zůstane doma a nebude problém

„Konfrontační výroky samozřejmě nepřispívají ani k pozitivnímu řešení problémů, ani ke zklidnění situace. Je pravda, že fundamentální výklad islámu vede ke střetu s euroatlantickou civilizací spojenou s křesťanstvím. Vyžaduje-li někdo toleranci, musí ji sám nabízet a respektovat, to vyžadují v současnosti radikální islamisté, ale sami tak nepostupují. To je nutné kritizovat a neustále na to upozorňovat,“ říká místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS.

„To aby se prezident Zeman za své výroky omluvil, by mohl požadovat jen hodně velký ignorant. Stačí se podívat na fotografie islamistů z Londýna a přečíst si transparenty, které drží v rukách: zabijte všechny, kteří uráží islám´. ´Evropo, budeš platit, už to začalo, vaše vyhlazení je na programu´. ´Evropa je rakovina, islám je odpovědí´! ´Připravte se na skutečný holocaust!´ To jsou jen některá hesla,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„Ono nejde jen o rasismus a antisemitismus. Co je to za víru, která dovolí zneužívat sedmiletá děvčata, co je to za víru, která dá právo ukamenovat k smrti ženu, která odmítne rodinou určeného ženicha, a to vraždění začne její otec! Co je to za víru, která dovolí ukamenovat k smrti děvče, kterou gauneři znásilnili, proto že jí znásilnili, a takových případů je nespočetné množství! Ne, výše uvedené příklady hesel z Londýna dávají prezidentovi Zemanovi za plnou pravdu. Vnímám strach některých lidí k této věci se otevřeně vyjádřit s poukazem na přátelské vztahy s některými státy, ve kterých je islám základní vírou. Výrok Zemana ale i názor můj a dalších kritizuje právě ten militantní islám. Toho se výroky týkají,“ dodal Doubrava.

„Prezident by měl spojovat a umět vést dialog. Nikoli rozdmýchávat vášně ať už proti komukoli. Jeho výroky považuji za velice nešťastné,“ reagovala poslankyně TOP 09 Markéta Adamová.

„Islám by se měl zříct antisemitismu a rasismu a více se demokratizovat. Nepovažuji však za vhodné, pokud to říká prezident,“ uvedl europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Myslím si totéž co prezident a není nutné se omlouvat. Islám ať si zůstane doma a nebude problém. Tím, že je islám invazivní do Evropy, vznikají všechny problémy z toho plynoucí,“ myslí si senátor Zdeněk Schwarz.

Formulace nebyly šťastné

„Pan prezident má pravdu. Jako vždy. Tak proč by se měl omlouvat? Nakonec i kdyby pravdu neměl, nebyl by důvod k omluvě,“ míní senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Islám není rasistický, hlásí se k němu koneckonců příslušníci různých ras. Antisemitský také není, protože Arabové jsou semité, to by měl prezident Zeman vědět. Judaisté mají v islámu postavení národa knihy, to znamená, že by měli být respektováni. Otázka ale je, jak je to v praxi. Nejde o antisemitismus, ale nanejvýše může být řeč o antijudaismu. Miloš Zeman si patrně korán přečetl a zarazily ho tam některé výroky, o kterých by se dalo hovořit jako o xenofobních. Jsem ale přesvědčen, že Miloš Zeman o islámu jako celku ví velmi málo,“ řekl redakci europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf.

„Přestože k počinům pana prezidenta mám občas výhrady, rozhodně si nemyslím, že by na tuto výzvu měl nějak reagovat, obzvláště pokud padla od tak kontroverzního uskupení, které s tolerancí jiného názoru má ´poněkud´ problémy,“ uvedl poslanec Úsvitu Karel Fiedler.

„Neznám všechny výroky pana prezidenta, nicméně takové formulace by mi nepřišly, diplomaticky řečeno, šťastné. Ostatně v úletech si nemá křesťanství s islámem co vyčítat. To totiž není o víře, ono to je o lidech. Hajzlíků je přitom na zeměkouli čím dál více. Hájí se urputně a hlavně ta jejich práva. Zvláštní až hloupé, nemyslíte?“ domnívá se poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Ke stanoviskům prezidenta se nevyjadřuji,“ reagoval poslanec ANO Vlastimil Vozka.

Rozpor s globálním úsilím posílit multikulturalismus a dialog mezi civilizacemi

Podle generálního tajemníka OIC Ijáda Amína Madáního jsou antisemitismus a rasismus evropské jevy. „Nemají kořeny v islámu, ani v náboženství, ani v historii, ani v civilizaci. K holokaustu nedošlo v oblasti od severní Afriky po Indonésii,“ uvedl Madání.

Výroky českého prezidenta jsou podle organizace OIC navíc i „nezodpovědné a posilují existující stereotypy, podněcování k nenávisti, diskriminaci a násilí proti muslimům kvůli jejich víře“. Jsou prý rovněž v rozporu s globálním úsilím posílit dialog mezi civilizacemi, kulturami a náboženstvími ve snaze podpořit multikulturalismus, pochopení a mír.

Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele

Korán mimo jiné muslimům přikazuje, aby se nepřátelili s židy ani křesťany: „Vy, kteří věříte! Neberte si židy a křesťany jako přátele, neboť oni jsou si přáteli jedni druhým. Kdokoliv z vás se s nimi spřátelí, ten stane se jedním z nich a Bůh nepovede lid nespravedlivý.“

„Generální tajemník OIC Ijád Amín Madání vlastně tvrdí, že islám židům neubližoval. Ano, asi sází na nevzdělanost české populace, která toho moc pravdy o počátcích islámu neví. Třeba o tom, jak Mohamed vyvraždil několik židovských oáz a ty z žen a dětí, co přežily vyvražďování, prodal do otroctví či si je ponechal pro muslimy jako sexuální otrokyně. A před svou smrtí přikázal svým následovníkům, aby ´vyčistili´ celý Arabský poloostrov od židů a křesťanů. Inu nádherný příklad tolerance, že? Varováním by také mělo být to, že podle muslimů prezident Zeman svými slovy škodí multikulturalismu. Ano, oni totiž potřebují, aby v Evropě vládl multikulturalismus, který podporuje jejich islamizační aktivity. A cokoliv tedy ohrožuje multikulturalismus, tak vlastně ohrožuje i vítězství islámu,“ uvedl bývalý český muslim Lukáš Lhoťan, který monitoruje projevy islámského extremismu.

Prezident Miloš Zeman se za své výroky o spojení islámské ideologie s násilím omlouvat nebude. Jeho slova tlumočil mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…