Za invazí uprchlíků prý stojí šílený řízený projekt na zničení evropských národů. Spiknutí, globální kapitál, chaos, teror. Tohle nám o tom řekli Babiš, kníže, Keller, Kalousek či Stropnický

15.09.2015 4:41

ANKETA Václav Klaus pro Týden a MF Dnes uvedl, že velcí evropští lídři a ideologové Evropy imigraci chtějí (a imigranty sem fakticky záměrně zvou), neboť chtějí způsobit, aby v Evropě začali dominovat imigranti, kteří nejsou svázáni minulostí s evropskými národními státy, aby splnili „odvěký sen všech šílených utopických ideologů od Marxe po Merkelovou – vytvořit Evropu a nového evropského člověka a evropský národ“.

Za invazí uprchlíků prý stojí šílený řízený projekt na zničení evropských národů. Spiknutí, globální kapitál, chaos, teror. Tohle nám o tom řekli Babiš, kníže, Keller, Kalousek či Stropnický
Foto: Peter Števkov
Popisek: Pochod imigrantů

„Já jsem naopak přesvědčen, že evropští lídři – a s tím není v rozporu, že se dnes Sobotka s Chovancem tváří trošku přísněji – migraci chtějí. Chtějí ji. Myslím tím ty velké lídry a ideology Evropy. Respektive evropeismu, protože Evropa je světadíl a žádnou ideologii nemá. Tito lidé hledají všechny prostředky, jak koherenci a integritu Evropy narušit. Jak způsobit, aby v Evropě začali dominovat lidé, kteří nejsou bytostně svázáni staletou minulostí se svými domovskými entitami, národy, státy, zeměmi. A jak je potřeba vytvořit odvěký sen všech šílených utopických ideologů od Marxe po Merkelovou. Vytvořit novou Evropu a nového evropského člověka,“ řekl Klaus v rozhovoru pro Týden.

Tuto svou myšlenku předestřel i v MF Dnes: „Vážný je názor Jiřího Weigla, že to možná dělají schválně, že je jejich záměrem kohezi naší společnosti narušit, protože jedině tak mohou dospět ke svému skutečnému, nahlas nevyslovovanému cíli, kterým je vytvoření nové Evropy‘. Bez nás, kterým stará Evropa vyhovovala a vyhovuje. Z migrantů by mohla vzniknout první skupina ‚příslušníků vysněného evropského národa‘ (J. Weigl), kteří nebudou mít žádné minulostní vazby na ten či onen domovský stát a kteří se díky tomu budou s EU snadno a rychle identifikovat. Jeho výrok ‚migranti jako tmel sjednocené Evropy‘ je zásadní... Za úvahu by stálo patrně i to, proč nastala tato migrační vlna právě teď? Co se právě teď stalo převratného, že minulý víkend 40 procent migrantů do Bavorska přišlo z Kosova? Tam už se patnáct let nebojuje. Proč druhých 40 procent bylo z Afghánistánu, kde naopak válka v té či oné podobě trvá již čtyři desetiletí? Migrantům se doma v této chvíli nic dramatického nezměnilo. Dostali však – leckdy explicitní, leckdy implicitní – sdělení, že do Evropy mohou.“

EU je prostě příliš pod vlivem silného Německa, jehož politika je ale chaotická

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si slovech Václava Klause, že evropští lídři imigraci podporují záměrně, aby vytvořili nový evropský národ, myslí. Někteří politici si klepou na čelo a považují to za šílenou konspirační teorii, jiní si myslí, že za invazí imigrantů je „jenom“ nebetyčná a neuvěřitelná neschopnost vedení EU a Angely Merkelové. Někteří ale poukazují na to, že ani lidé z vedení EU nemohou být až takto hloupí a že v minulosti se často ukázalo, že měl Klaus pravdu. Klaus již před lety varoval před eurem, masovou imigrací, multikulturalismem, Schengenem či odtržeností Bruselu do reality a od přání lidí.

„Evropa dnes žádné velké evropské lídry a utopické ideology nemá. EU je prostě příliš pod vlivem silného Německa, jehož politika je ale chaotická a mění se každé tři dny pod vlivem emocí: Nejprve se musí dodržovat pravidla, pak se zase mají všichni chovat flexibilně a nakonec se zavřou hranice a zase mají platit pravidla,“ odpověděl ParlamentnímListům.cz první vicepremiér, ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„Myslím si o tom své,“ reagoval tajuplně předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Co si o tom myslím? Že umění důstojně odejít je některým zcela odepřeno,“ odpověděl ministr obrany Martin Stropnický.

„S Václavem Klausem v tomto případě nesouhlasím. Je možné evropské lídry a předsedu Evropské komise Junckera obvinit z nekompetentnosti, protože požadované evropské kvóty uprchlíků jsou pouze trikem Evropské komise. Komise nám jen sdělila pomyslné číslo v počtu uprchlíků čili to od samého počátku byla záměrná lež ze strany Evropské komise. V tomto případě nelze souhlasit s názorem Václava Klause, protože dnes samy evropské země začínají mít velký problém s počty uprchlíků, a to včetně Německa a kancléřky Merkelové. Česká republika by se v případě prosazení evropských kvót měla obrátit na Evropský soudní dvůr se žalobou na Evropskou komisi. Toto je postoj KSČM ve věci uprchlíků,“ sdělil ParlamentnímListům.cz předseda KSČM a místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip.

Ve všech státech, kde je vyšší procento imigrantů, z jejich přítomnosti těží levice

„Myslím, že tak jednoduché to není. Například postoje kancléřky Merkelové nevychází z levicové tradice, ale jsou dány prointegrační politickou kulturou Německa. Obecně se ale dá souhlasit s tím, že ve všech státech, kde je vyšší procento imigrantů, z jejich přítomnosti těží především levicové strany. Ty již z podstaty věci potřebují, aby byli občané co nejvíce závislí na státu. Imigranti ve všech státech většinově patří k sociálně slabší skupině obyvatel, která je ve velké míře závislá na sociálních dávkách. Samozřejmě také platí, že levici jsou blízké například koncepty multikulturalismu, nerozlišování hodnot a tradic, bez ohledu na to, že se v realitě opakovaně ukazují jako chybné,“ vysvětli předseda ODS a poslanec Petr Fiala.

„Je vedle jak jedle. To jsou spiklenecké fantasMAGORie z IV. cenové skupiny. Škoda, před 25 lety to byl docela inteligentní a zajímavý člověk,“ napsal předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg.

 „Václav Klaus zjevně propadl spikleneckým teoriím. Člověk, který má za sebou spojenectví s Janou Bobošíkovou a jejím podivným uskupením v minulých volbách, velmi kontroverzní a otázky vzbuzující amnestii a který nese svůj díl odpovědnosti za morální úpadek v devadesátých letech, teď propásl příležitost mlčet. Toto je výrok už přímo paranoický, odpovídající ale zřejmě jeho pokročilejšímu věku,“ soudí místopředseda Poslanecké sněmovny a úřadující předseda STAN Petr Gazdík.

 „Mohu souhlasit s tezí, že některé staré země EU migraci vítají. Ale nesouhlasím s důvody pro tento krok, protože nevěřím v rozličné spekulativní teorie o utopické ideologii. Já osobně vidím za chováním představitelů EU a Evropské komise tlak globálního kapitálu s cílem zajistit levnou pracovní sílu. Možným dalším důvodem je vyřešení negativního demografického vývoje v západních zemích. Jsem také přesvědčen, že se pravicoví politici obávají ústupu neoliberální politiky a jejího nahrazení novým společenským systémem, který bude více zohledňovat přerozdělování národního bohatství směrem k chudším spoluobčanům. Tento možný levicovější vývoj je zřejmě trnem v oku i exprezidentu Václavu Klausovi,“ míní místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Z přístupu evropských politiků a celosvětového dění to opravdu vypadá na šílený plán jak rozleptat Evropu jako celek. Jinak by se proti této invazi Evropa postavila. Jediný výsledek, pokud okamžitě nezatáhneme brzdu, nebude ´nový evropský národ´. Budou to jen sociální, bezpečnostní a zdravotní problémy, které Evropu destabilizují. Tomu musíme zabránit,“ říká předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Pro pamětníka, kterým dnes již bohužel jsem, je docela smutné dívat se, jak kdysi tak brilantní mozek stále více a více propadá hájkovských fantasmagoriím. Dá se k tomu dodat jediné: nechte mrtvé jejich mrtvým,“ řekl redakci první místopředseda TOP 09 a poslanec Miroslav Kalousek.

Projekt EU má všechny znaky utopie – dějinná eschatologie, nový člověk, nové hodnoty, boj proti tradici a starému světu

„Nemyslím, že by šlo o promyšlenou strategii, zcela vědomou, to by bylo nad intelektuální síly nositelů této tendence, tedy evropské politické ‚elity‘. Ale de facto to tak je. Je to nereflektovaný důsledek ideje ‚evropeismu‘, která má všechny znaky utopie (dějinná eschatologie, nový člověk, nové hodnoty, boj proti tradici a starému světu). Člověk tradičně hodnotově zakotvený, s lokálními kořeny, dějinným povědomím, specifickým pohledem a tak dále tomu nevyhovuje. A domácí a zahraniční realistická politika hájící konkrétní zájmy je taky protikladem takové utopie. V tom směru má Václav Klaus pravdu,“ uvedl místopředseda ODS a poslanec Martin Novotný.

„Starý pán už asi neví, co by. Matlat dohromady Marxe a Merkelovou je úsměvné. Klaus vypadá jako dost mimo s tím, jak se snaží hrát na nacionálně konzervativní strunu. Exodus vyvolaly velmoci, místo toho plácá o falešném právu na potulku. Jak ve středověku. Není ho to hodno,“ říká místopředseda KSČM a poslanec Jiří Dolejš.   

„Bohužel vše nasvědčuje tomu, že má Klaus pravdu. Politika Merkelové za tichého souhlasu Hollanda, Camerona a dalších není jinak vysvětlitelná. Za tohoto stavu se musíme začít starat sami o sebe bez ohledu na reakce EU. Zavřít hranice a trvale odmítnou kvóty, připravit urychleně příslušnou legislativu a vypsat k těmto otázkám lidové referendum. Voluntaristická politika Merkelové skončí sociálním výbuchem a my musíme být do té doby od ní odpoutáni,“ vyzývá předseda SPO a senátor Jan Veleba.  

„Věřím, že se najde v Evropě pár politiků, kteří takhle uvažují – viz nápady našich šílenců dávat imigrantům bez občanství volební právo, ale k tomu je třeba skutečně řádná lobotomie mozku. Jediný nový řád, který imigranti z jiných kultur vytváří ve všech zemích, kde začali dominovat, je nepořádek, chaos, sociální nepokoje a čas od času teror proti původním obyvatelům. Myslím, že stávající elita si teď také začíná uvědomovat, do jak nebetyčného průšvihu zatáhla Evropu,“ říká předák Svobody a demokracie a poslanec Tomio Okamura.    

„Pan exprezident chce být viděn a slyšen. Je vidět názorové přiblížení starých prognostiků, které je poplatné davům a současné době. Nemyslím si ale, že důvody imigrace jsou ty, které pan Klaus řekl. Ziskuchtivost Západu a destabilizace celého obrovského regionu je tou příčinou. A tu je třeba vyřešit,“ myslí si místopředseda poslaneckého klubu Úsvitu Petr Adam.

To nejsou spiklenci, oni jsou skutečně tak neschopní...

„Myslím, že toto je ničím nepodložená konstrukce,“ reagovala místopředsedkyně TOP 09 a poslankyně Helena Langšádlová.

„Především bych si vyprosil, aby Klaus srovnával Marxe s Merkelovou. Marx nebyl žádná pokrytecká loutka proplouvající nejrůznějšími režimy vždy na kapitánském můstku a sloužící vždy jen vlastní moci nad druhými. Marx by Klausovi vysvětlil, proč kapitalismus řeší své problémy válkou a proč zároveň pod maskou charity pláče nad oběťmi, které sám připravil o domov. V řadě věcí s Klausem souhlasím, ale tady prostě pravdu nemá. Ti, kdo dnes rozhodují o Evropě, nejsou žádní spiklenci. Oni jsou skutečně tak neschopní,“ míní europoslanec ČSSD Jan Keller.

„Je to na první pohled šílená představa. Ale víc než mnohé z toho, co Václav Klaus předpovídal, se naplnilo, byť to původně znělo neuvěřitelně až šíleně. A snaha evropských leaderů oslabovat národní státy je zjevná již dlouhodobě. Poprvé jsem ji zaznamenal a takto vyhodnotil na konci 90. let v souvislosti s tlakem na zřízení vyšších územně-správních celků (krajů) a jejich jednoznačnou preferenci při poskytování evropských dotací. Že kraje oslabují fungování státu a přispívají k jeho ekonomické neefektivitě, je zjevné, byť se o tom nemluví. A že evropští leadeři, neschopní řešit reálné problémy, utíkají k utopickým a ideologickým představám, je rovněž neoddiskutovatelné,“ soudí senátor ODS Milan Pešák.

„S částí, kde Klaus tvrdí, že by mohlo jít o záměrně provokovanou migraci, bych souhlasil, vše tomu i nasvědčuje. Druhou část vyjádření však osobně považuji za hloupost, neboť každý přece ví, že například ani tavící kotel (melting pot ) neudělal v USA z přistěhovalců univerzální Američany, což tamější mnohaletý, byť umně kamuflovaný, rasismus stále potvrzuje. Projevuje se tam značná kulturní nesourodost obyvatelstva a tento negativní jev by čekal určitě i takto koncipovanou Evropu. Podobnou péči o jednolitost starého kontinentu měl v první polovině minulého také století jeden rakouský Němec a naštěstí ani jemu tehdy jeho plány nevyšly,“ odpověděl poslanec KSČM Jiří Valenta.

Evropa nám plánovaně umírá

„Na rozdíl od pana exprezidenta osobně tyto takzvané lídry neznám a do hlavy jim nevidím. Zřejmě lze říci: díky Bohu! Iluze si o nich opravdu, ale opravdu nedělám. Přestože třeba ‚euroříšská velkokancléřka‘ Mutti Angela se toho času v názorech otáčí rychleji než větrná elektrárna ve vichru, tak snad zase až tak daleko, s Hollandem a eurotaťkou Junckerem v patách ve svých úvahách nejde. Doufám. Tohle už až příliš smrdí dnes tak populární spikleneckou teorií. A na to ti slavní eurosoudruzi IQ očividně nemají. Pan Babiš je, ať se mu v tom z eurotroubů posmívá, kdo chce, kritizuje z pozice vicepremiéra zcela právem. Abych byl upřímný, než slova seniora mě daleko více zaujal pondělní komentář Václava Klause juniora To je ta země mlékem a strdím oplývající. Stručné, inteligentní, výstižné. Podepsal bych to. Ti mnozí rádoby-komentátoři se mohou jenom učit. Kdyby to vše nebylo tak vážné a smutné, byla by to velká sranda. Bohužel není. Naopak,“ varuje poslanec ČSSD Jiří Koskuba.   

 „Evropa nám plánovaně umírá, díky těm, co chtějí novou Evropu. Jsem přesvědčen o tom, že Evropané a lid Evropy si to nepřeje včetně lidu naší krásné země,“ uvedl senátor Jozef Regec.

Jozef Regec

  • PRO
  • Strana PRO Jihomoravský kraj
  • zastupitel městyse

„Ošklivá a zlá slovíčka... Václav Klaus je diskusní troll a zlatá zásada zní – trollové se nekrmí. Exprezident už dávno prokázal, že svým způsobem uvažování trčí někde mezi naivním obrozenectvím a nacionalistickou první polovinou 20. století. Bohužel pro něj máme nyní století 21., Evropa má za sebou dvě žhavé a jednu studenou válku. Právě z těchto zkušeností pramení touha po pěstování evropské identity. V přízemním okopávání kotníků velkých politiků a političek s názorem a vizí je Klaus skutečným mistrem. Řízené rozmělnění národní myšlenky jednotlivých evropských států prostřednictvím uprchlíků je paranoia ve stylu ‚žido-bolševického spiknutí‘ a ‚ředění árijské krve‘z dob nacistického Německa,“ uvedla senátorka Strany zelených Ivana Cabrnochová.

„Nejde o to, jestli přijmout, nebo nepřijmout ‚diktát EU‘. Unie jsme my, podílíme se na jejím rozhodování a musíme přijmout jak pozitiva, tak negativa faktu, že patříme k bloku nejbohatších zemí světa. Problém kvót je však v tom, jestli sami uprchlíci mířící do Německa přijmou přesměrování třeba do Litvy. Alfou a omegou je evropský pohled na lidi v nouzi, se kterými cítíme soucit a jsme připraveni jim pomoci. Je nutné řešit příčinu, a ne jen následek krize. Tedy řešit chudobu a konflikty ve třetím světě,“ dodala Cabnochová. 

 „Václav Klaus má i nemá pravdu. Lídři EU nic takového zřejmě neplánují, ale jejich bezradnost může změnu evropských hodnot způsobit,“ míní senátor KDU-ČSL Jiří Čunek.

„Že by někdo chtěl takovou Evropu? To by znamenalo její konec – a tím pádem i konec těch, co za tím měli stát. Už jsem tuto teorii slyšel a řadím ji k těm konspiračním. Na druhou stranu, kdyby to tak bylo, možná je to ta lepší varianta – znamenalo by to totiž, že aspoň někdo někde ví, co dělá. A třeba i, jak to zastavit,“ domnívá se poslanec Úsvitu Martin Lank.

„Nemyslím si, že je to především dílem jednotlivců v EU. Motorem podpory stávající vlny migrace je Německo, které svým silným postavením uvnitř EU diktuje situaci. Němci se domnívají, že jim imigranti ekonomicky pomohou, a historické válečné reminiscence a pocit viny z válečného konfliktu v minulosti, napomáhá v Německu pozitivnímu vnímání přijetí imigrantů,“ míní poslanec ODS Petr Bendl.

Zní to šíleně, ale to, co se nyní děje, šílené je

„Václav Klaus není první, kdo tuto myšlenku vyslovil. Zní to šíleně, ale to, co se nyní děje, šílené je,“ podotýká poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„V tom vyjádření mi osobně chybí pouze bubáci a hastrmani. Jinak to vnímám jako jednu velkou hloupost a pohádku. Zapšklost Václava Klause vůči EU ho vede k těmto neuvěřitelně hloupým výrokům, kterými z našich přátel dělá nepřátele,“ říká europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Takovéto tvrzení mi připadá přitažené za vlasy, ale třeba jsem moc naivní. Vidím v nadsázce spíše paralelu s postupným zánikem Říše římské,“ sdělil poslanec KSČM Miroslav Opálka.

„Klaus podle svého zvyku nálepkuje, vkládá jiným do úst svá vyjádření a pak s nimi pseudopolemizuje. Věcně je zcela mimo, snad kromě toho, že se v tom vyjádření fakticky distancuje od toho, že by byl ‚velký lídr‘,“ reagoval poslanec ANO Jiří Zlatuška.

„S Václavem Klausem bych v tomto moc nesouhlasil. Problém s imigranty vidím jinde. V neschopnosti EU a v byrokracii. Normální stát by při takovéto invazi nasadil všechny silové prostředky, aby si uhájil své území,“ míní senátor ODS Jaroslav Zeman.

„Václav Klaus ve snaze být zajímavý a kontroverzní se dostal do zajetí konspiračních teorií,“ smála se europoslankyně KSČM Kateřina Konečná. „Mně současná situace s migrací ukazuje naprostou neakceschopnost a neschopnost evropských lídrů, kteří si zvykli jen pronášet projevy a neumí problémy skutečně řešit,“ dodala.

Takovouto hloupost až šílenost snad doopravdy nemůže říct nikdo než Václav Klaus!

„Jakou novou Evropu? Znám stávající a jinou nechci,“ reagoval senátor ODS Jiří Burian.

„Domnívám se, že některé myšlenky jsou až příliš hluboké. Situace s imigrací je však příliš vážná a aktuální, než aby se vedla debata tímto směrem,“ říká poslanec ČSSD Jiří Petrů.  

„No cement! Takovouto hloupost až šílenost snad doopravdy nemůže říct nikdo než náš bývalý prezident Václav Klaus!“ reagoval senátor STAN Jan Horník.

„Myslím si, že je to nesmysl,“ odpověděl stručně poslanec KDU-ČSL Ludvík Hovorka.

 „Myslím, že je to blábol. Václav Klaus evropské politiky přeceňuje. Tak schopní nejsou,“ uvedl poslanec ANO Miroslav Janulík.

„Škoda slov,“ reagoval europoslanec KDU-ČSL Pavel Svoboda.

Exprezident Václav Klaus nedávno inicioval petici, dle níž je masová imigrace zásadní hrozbou pro budoucnost naší země. Vláda se prý staví k problému váhavě, alibisticky a oprávněné obavy veřejnosti jsou skandalizovány. Petice vyzývá vládu k zabezpečení hranic našeho státu (policie, armáda), aby odmítla kvóty, zasadila se o vracení uprchlíků hraničními státy EU a kvůli otázce masové imigrace případně vypsala referendum či předčasné volby, aby měla mandát od občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…