Zatímco Kalousek nadával ve sněmovně, Bělobrádek odepisoval čtenářům PL

04.03.2016 12:25

Z PROFILŮ Zatímco poslanci rokovali ve Sněmovně, vicepremiér a předseda lidovců Pavel Bělobrádek přitom stíhal ještě jiné záležitosti. Například odpovídá čtenářům ParlamentníchListů.cz na jejich dotazy, které zasílají prostřednictvím jeho profilu.

Zatímco Kalousek nadával ve sněmovně, Bělobrádek odepisoval čtenářům PL
Foto: Daniela Černá
Popisek: Pavel Bělobrádek na besedě v Opavě

„Je málo politiků, co dělají svou práci dobře. Možná i proto jste některým trnem v oku a kritizují vás vlastně i za to dobré, co děláte. Jen si myslím, že je škoda, že jste stále poměrně slabou stranou. Myslíte, že se to změní, nebo vás Babiš a další opět převálcují?“ zeptala se jedna ze čtenářek.

„Domnívám se, že to bude nějakou dobu trvat, ale že časem budeme sílit a staneme se rozhodující politickou silou tak, jak to je např. v SRN nebo Rakousku,“ odvětil Bělobrádek.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

„Co říkáte na daňový systém v ČR?“ zeptal se další ze čtenářů. Podle Bělobrádka si systém zaslouží především reformu. „Je postaven na spotřebě (DPH, spotřební daně) a sociálním a zdravotním pojištění. Jsem zastáncem daňové progrese u daně z příjmu. Stát jistě může hospodařit efektivněji. Na druhou stranu zabezpečení zdravotní péče je na absolutní světové špičce a sociální stát je také velmi robustní,“ uvedl vicepremiér.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Řeč přišla také na zákaz chovu kožešinových zvířat. Bělobrádek uvedl, že absolutní zákaz chovu však nepodpoří. „Osobně nevidím problém s využitím kožešin z kožešinových zvířat. Je nutné zajistit, aby zvířata netrpěla,“ řekl.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

„Co říkáte na to, že vládnoucí křesťanští a sociální demokraté nastolili multikulti normalizaci?“ zeptal se další ze čtenářů. „Multikulturalismus je chybný koncept,“ odvětil předseda KDU-ČSL. „Ale logický a správný postoj neznamená, že nepáchat sebevraždu a bránit naše hodnoty je totožné s nenávistí vůči každému imigrantovi. Pomoci je správné tomu, kdo na to má právo, ne těm, kteří se jen chtějí mít lépe,“ doplnil.

  • Otázku i s odpovědí najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

21:00 V Senátu smůla, tak chtěli zkusit Sněmovnu. Za to ale dostal Bartoš naloženo

Ratifikační proces Istanbulské úmluvy nedávno zarazili senátoři, když tento mezinárodní dokument odm…