Zeman si notoval s Johnem. Chtějí legalizovat prostituci

20.05.2010 23:12

Miloš Zeman si v debatě s Radkem Johnem notoval. Shodli se na daňové amnestii po reformě policie, legalizaci prostituce i v názoru na vstup do koalice.

Zeman si notoval s Johnem. Chtějí legalizovat prostituci

Předseda Strany práv občanů - Zemanovci Miloš Zeman nabídl voličům změnu volebního systému. Chápe, že to v současnosti asi není téma, které lidi nejvíc pálí. Podle něj se politické strany neliší tím, proti čemu chtějí bojovat, to je většinou podobné, ale jak chtějí bojovat.

„My máme v programu přijetí zákona o prokázání původu příjmu a majetku včetně možnosti zabavení nelegálně získaného majetku. Když si vyberete špatného politika, bude jenom žvanění o boji s korupcí, ale žádný boj se konat nebude," varoval Zeman v duelu pořadu Události, komentáře.

Jak do rozpočtu napumpovat peníze?

Věci veřejné zase hledají způsob, jak dostat zpátky již ztracené peníze. Zavedli by daňovou amnestii pro lidi, kteřísi ulili svoje peníze do zahraničí, aby z nich nemuseli platit daně. Jako příklad uvedl Německo a Itálii. Miloš Zeman měl však pochybnosti o tom, co je přinutí tyto peníze vrátit.

„V Německu je policie daleko výkonnější, může stíhat hříšníky po celé EU. Česká policie nemá takový dosah, čeští pseudopodnikatelé jsou bohužel prakticky beztrestní," řekl Zeman.

S Radkem Johnem se pak shodli na tom, že je potřeba reformovat českou policii a obnovit finanční policii, která byla k nepochopení obou zrušena.

Pečovatelský dům nemá volební právo

Miloš Zeman tvrdí, že základem je nastartovat ekonomiku. „Když postavíte pečovatelský dům, dáte práci stavitelům, personálu a ještě tu po vás něco hezkého zůstane. Je to mnohem rozumnější, než rozdávat třinácté důchody, ale ty instituce nemají volební právo, to má člověk, který tu stojí s nataženou rukou," kritizoval Zeman.

Radek John nouzi o nápady, jak napumpovat do rozpočtu peníze nemá. „Musíme zlegalizovat a zdanit prostituci. Vyhnat ty dámy z lesních cest a zahnat je do veřejných domů," navrhoval John a Zeman s ním souhlasil.

Do vlády nechceme

Názor na vstup do koalice měli oba předsedové taktéž stejný. Nechtějí do vlády, která by ohrozila jejich programy. Raději zůstanou „nevládní stranou"  která podle nich nemá povinnost hlasovat proti všemu, co navrhne vláda, ale odsouhlasí jen ty návrhy, které budou považovat za správné.

„Jenom v případě, že by šest měsíců nemohla vzniknout vláda, Věci veřejné by se tedy uvolily do koalice vstoupit, ale čistě jen v zájmu republiky. Koaliční partneři by pak museli vydat písemné prohlášení, že splní určité body z programu naší strany," dodal John.

Foto:Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…