František Ringo Čech o své kandidatuře do Senátu: Rád bych s Okamurou

23.01.2012 11:39

Hudebník, bývalý poslanec, malíř, herec a principál František Ringo Čech potvrdil pro ParlamentníListy.cz, že uvažuje o pokusu o politický comeback. Oslovil jej jeho dobrý přítel a politický vzor Miloš Zeman. Ringo by však nekandidoval za Stranu práv občanů – Zemanovce. Do boje o křeslo v Senátu by šel jako nezávislý kandidát. A jako spojenec by se mu líbil Tomio Okamura.

František Ringo Čech o své kandidatuře do Senátu: Rád bych s Okamurou
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Ringo Čech

Od roku 1991 byl Čech nezávislým kandidátem za KAN a pak přestoupil do sociální demokracie. Roku 1994 se stal členem Zastupitelstva hl. města Prahy, v letech 1996 a 1998 byl poslancem Parlamentu, členem komise Západoevropské unie v Paříži pro letectví a astronautiku, členem výboru pro obranu a bezpečnost. Nato neúspěšně kandidoval za ČSSD do Senátu na Jičínsku.

Oslovil ho Zeman, ale byl by nezávislý

„Miloš mě oslovil, to je pravda a je také pravda, že o tom velmi vážně uvažuji. Zatím jsem se ještě nerozhodl, prostě to není hotová věc. Nicméně bych šel do voleb jen sám za sebe, ne za žádnou politickou stranu. Nechci totiž, aby moje rozhodování někdo prznil. Ve Straně práv občanů nejsem, jsem ve spolku přátel Miloše Zemana. Předseda ale ví, že bych nenapáchal škodu, ví se o mně, že jsem neúplatný, i to, jaké mám na korupci v politice názory,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Čech.

Lidé slyší jen na represi

Proti korupci vystupoval již v době, kdy byl členem Poslanecké sněmovny. „Z dvou set kluků ve sněmovně deset nebere,“ říkal tehdy. Teď je podle něj situace ještě mnohem horší. „Zhoršilo, to se zhoršuje furt. Já jsem velký přítel represe. Lidi na nic jiného neslyší. To máte jako dopravní předpisy. Dopravní předpisy jsou vlastně represe. Zákony se musí dodržovat a pokud se nedodržují, nemůže to dobře dopadnout,“ zlobí se Čech.

O zlepšení situace se podle Čecha nijak nezaslouží ani to, že nedoložitelné peníze se mají danit 76 procenty. „To jsou všechno pohádky… Já považuji za velmi dobrou cestu částečné prominutí trestu udavači. Prostě jeden je práskne a ostatní jdou do báně. V Americe to je běžné. Proč to tady nedělají,“ podivuje se umělec.

Chtěl by blok s Okamurou

Před časem F. R. Čech tvrdil, že do politiky by se vrátil jedině v čele veliké armády, teď však změnil názor. „Zatím ani nevím, kde bych kandidoval. Jsem členem sociální demokracie, ale členství bych v případě kandidatury pozastavil. Stejně jenom platím příspěvky a vylepuji si známky. Oni mě ignorují a já bych je stejně poslal do prdele,“ říká Čech.

Spojence by však hledal, někoho, kdo je naladěn na stejné vlně. „Líbil by se mi Tomio Okamura. S ním bych měl chuť spolupracovat. Myslím, že má jasno a máme v mnoha věcech stejné názory. Teď jsem přijal jeho pozvání do jeho pořadu na TV Barrandov. Dívejte se, bude to nářez. Jdu tam jenom kvůli němu, protože ho beru. Dovedu si představit, že bychom spolu v Senátu vytvořili blok,“ plánuje Čech.

Předseda Strany práv občanů - Zemanovci Vratislav Mynář pro PralamentníListy.cz potvrdil, že strana F. R. Čecha oslovila, naznačil však, že by byli rádi, kdyby umělec kandidoval v jejich barvách. „Miloš Zeman po dohodě se mnou Ringa oslovil. Teď se řeší, kde bude kandidovat, jaké místo by bylo nejvhodnější. On chce kandidovat jako nezávislý, ale není to definitivní. V tomto čase to není konečné rozhodnutí, takže to může dopadnout i tak, že bude kandidovat za stranu,“ řekl Mynář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš Urban

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…