Ódéesák zakládá parlamentní skautský oddíl. Chce napříč spektrem najít kamarády

25.04.2014 14:34

Snahy založit v jedné či druhé komoře Parlamentu to, či ono, se objevují každoročně - někdy více, jindy méně úspěšně. Bylo asi jen otázkou času, kdy se tedy objeví návrh vytvořit z českých politiků skauty a sešikovat je v jednom skautském oddílu. Ten čas přišel - autorem nápadu je senátor Petr Bratský aneb Bráca Čenich (ODS). Jak však ParlamenntímListům,cz prozradil, skautský oddíl politiků funguje už 12 let.

Ódéesák zakládá parlamentní skautský oddíl. Chce napříč spektrem najít kamarády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bratský

Mottem nápadu je touha najít kamarády.

I proto senátor oslovil e-mailem sestry a bratry, kteří se s ním ocitli v politickém klání, ale byli v minulé části života členy nějakých skautských oddílů. I když je v současné době v Makedonii na volbách, redakci přiznal, že parlamentní skautský oddíl pod jeho taktovkou vznikl již před 12 lety.  Vysvětlil, že pouze po každých volbách do Poslanecké sněmovny či Senátu se obměňuje. I proto byla odeslána níže uvedená výzva.

„Se svátkem našeho patrona sv. Jiří (byl 24. 4.) se můžete stát členy našeho čestného parlamentního skautského oddílu. Stačí, když odešlete na námi uvedenou adresu mé asistentky své jméno, kdy a kde jste skautovali. Budeme rádi, když hrdě připíšete i svoji přezdívku, kterou jste získali,“ vyzývá Petr Bratský.

Když levici stiskne Bráca Čenich...

Dodává, že čestné členství nebude nic stát, pouze se jím ti dotyční zavážou plnit svůj skautský zákon a slib. „Tím můžeme poněkud kultivovat naši politickou scénu, nalézt k sobě hezký vztah a v neposlední míře i podporovat výchovu dětí a mládeže a propagovat naši skautskou organizaci navenek. Levici tiskne senátor Petr Bratský – Bráca Čenich,“ zakončil svůj vzkaz politikům senátor.

Skautem po desetiletí

Je třeba dodat, že on sám se prakticky po celá 70. a 80. léta věnoval tehdy ilegálnímu skautingu, pořádání zálesáckých táborů a souvisejícím aktivitám. V rámci skautu dodnes s manželkou vede svůj 96. oddíl Šipka a pořádá pravidelné letní tábory na Šumavě. Od roku 1990 je členem obnoveného Junáka – svazu skautů a skautek ČR.

Už po svém prvním zvolení poslancem inicioval vznik parlamentního skautského oddílu složeného z poslanců a senátorů demokratických stran. Petr Bratský je též laureátem Ceny PŘÍSTAV, kterou mu v roce 2002 udělila Česká rada dětí a mládeže za podporu mimoškolní práce s dětmi a mládeží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…