Senátor Valenta hledá parťáka do Parlamentu. Nabízí voličům třeba toto jméno

13.10.2017 11:00

Senátor Ivo Valenta (zvolen za Soukromníky) věří, že lidé přijdou k volbám a budou volit stejně jako on. „V parlamentu potřebuji parťáky,“ říká. Strana soukromníků pro nadcházející parlamentní volby spojila síly s ODS.

Senátor Valenta hledá parťáka do Parlamentu. Nabízí voličům třeba toto jméno
Foto: Jonáš Kříž
Popisek: Senátor Ivo Valenta za Soukromníky

Valenta, přestože do Poslanecké sněmovny nekandiduje, se objevuje na mnoha billboardech. „Stále se cítím být povinován odkazu mého otce, který stál u zrodu Strany soukromníků. Za tuto stranu jsem i já kandidoval do Senátu a od té doby ji intenzivně podporuji, protože jsem přesvědčený, že je třeba, aby na politické scéně měla možnost působit strana, která bude důslednou politickou sebeobranou pro všechny aktivní a pracovité lidi, především pak pro malé živnostníky, jejich rodiny a zaměstnance,“ zmínil Valenta s tím, že právě na ně se totiž vládní strany v posledních letech úplně vykašlaly. „Každým zákonem jim jen komplikují život a pošlapávají jejich poctivou práci, na které v mnoha ohledech stojí ekonomika naší země,“ dodal.

V kampani podporuje přímo starostku Komně Janu Křižkovou, s níž se zná několik let. Ta kandiduje na třetím místě ve Zlínském kraji. „Znám její práci, názory i rázný postoj v rámci boje proti byrokracii nebo za řešení problémů, které denně trápí občany byť sebemenší obce v našem regionu. Spojují nás tedy nejen stejné názory, tah na branku a neústupná tvrdohlavost, ale také třeba to, že jsme společně stáli u zrodu Akademie samospráv, kterou jsme představili právě v Komni, rodišti učitele národů Jana Amose Komenského,“ popsal Valenta. V ní by pak podle jeho slov měl parťáka, jenž by společně s ním mohl prosazovat odklon od byrokracií prolezlého a nenasytného státu. 

  • Původní text ZDE

V případě, že Soukromníci budou mít své zástupce v Poslanecké sněmovně, měli by podle Valenty společně s ODS provádět antibyrokratickou revoluci, snížit daně i odvody ze mzdy či zrušit zbytečné regulace. 

„Věřím, že voliči rozdají karty tak, že nedovolí, aby nám po říjnových volbách vládli komunisti společně s populisty, a že se naše země po čtyřech letech normalizačních procesů vydá cestou malého, efektivně spravovaného státu, kde živnostníci budou mít klid na podnikání, lidé budou mít za svoji práci dobře zaplaceno, stát ani EU nebude lidem diktovat to, na co jim bude stačit zdravý selský rozum, a zároveň si uhlídáme bezpečné domovy a zastavíme islámskou okupaci starého kontinentu,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…