Senátorka Dernerová: Někteří lidé by neměli ve vedení krajů být

27.12.2012 21:01

Celostátní za pět, komunální za jedna, krajská možná za tři – tak hodnotí před koncem roku triádu politik Alena Dernerová, oblíbená lékařka a kritička zneužívání evropských dotací, která se v krajských volbách letos stala skokankou roku. S politikou začíná po vánočním klidu už 27. prosince, ale silvestrovské řádění si jako zábavný mezičas do dalšího roku rovněž nenechá ujít.

Senátorka Dernerová: Někteří lidé by neměli ve vedení krajů být
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dětská neuroložka a senátorka Alena Dernerová

Týden vydržela bez počítače známá dětská neuroložka Alena Dernerová, která ve volbách do zastupitelstva Ústeckého kraje překvapila největším počtem preferenčních hlasů, které ji z takřka nevolitelné pozice u hnutí Severočeši.cz vyneslo až na výsluní. “Počítadlo jsem otevřela až po svátcích, které jsem trávila doma v kruhu rodinném,” prozradila pro ParlamentníListy.cz.

Z techniky Alena Dernerová skutečně zřejmě není takzvaně paf, protože dárky jen zřídka nakupuje přes e-shopy. “Dárky nakupuji v kamenných obchodech, jen něco málo skrze internet,” potvrdila s tím, že co se sortimentu týče, vybírá pro své blízké od knížek přes kosmetiku, oblečení a různé příjemné drobnosti. Obdarovává i politické kolegy? “Obecně ne, ale s těmi, co kamarádím, si popřejeme a s některými se potkáme u skleničky,” podotkla. To však vždy končí úderem data 23.12., od kterého se pak několik dní nedívá do mailu ani neřeší politické záležitosti.

Rychlý odpočinek a hurá do Senátu

Politikou se energická politička ale začíná opět zabývat čtyři dny před Silvestrem. “Navíc 28. prosince máme senátní plénum,” připomíná, že by neměla být před koncem roku jediná, kdo by se měl na chvilku ještě politicky zamyslet.

Poprvé: Tak na to jsem zvědavá

Výhledy do roku 2013? “Naše politická scéna je dost hrozná, takže nevím, co horšího se ještě může stát,” krčí rameny politička, která je známá svou slovní přímostí. Na celostátní úrovni je zvědavá snad jen na to, jak proběhne či neproběhne první přímá volba prezidenta. “Naše vláda, to snad ani nebudu komentovat - jen samá negativa,” utíká raději k hodnocení nižších úrovní: “Co se týče politiky komunální ve městě, kde pobývám, tak naprosto věřím primátorovi Vlastimilu Vozkovi. A krajská úroveň? Zatím nejsem schopna adekvátně zhodnotit, ale pravdou je, že někteří lidé by ve vedení kraje neměli být!” je před koncem roku o něco skoupější na tvrdá a upřímná slova.

Po senátním plénu si ještě chvíli odpočine. Na Silvestra budou s manželem společně u kamarádů a na to se dle svých slov velmi těší. V uplynulém roce Alena Dernerová kromě jiného aktivně vystupovala směrem k Bruselu ve věci zneužívání dotací v operačním programu Severozápad, také stojí za zachováním zdravotního ústavu v Ústeckém kraji, který měl být zrušen.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Bartoš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…