"Miloš Zeman je podle Čechů děvka ve službách Putina," napsali na Ukrajině. Kvůli prezidentově schůzce, o které my víme více

26.02.2015 15:21

Prezident Miloš Zeman se v úterý na Pražském hradě setkal s předsedou Světové rady Podkarpatských Rusínů Vasylem Džuhanem. Schůzku potvrzuje jak Džuhan, tak i mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Podle serveru Anonce Zakarpatí Džuhana doprovázel Michail Ťjasko.

"Miloš Zeman je podle Čechů děvka ve službách Putina," napsali na Ukrajině. Kvůli prezidentově schůzce, o které my víme více
Foto: archiv
Popisek: Miloš Zeman s delegací Světové rady Podkarpatských Rusínů

"Michail Ťjasko žije ve městě Ťjačev v Zakarpatské oblasti, je stoupencem samozvané republiky 'Podkarpatská Rus', je v aktivním kontaktu se zakarpatskými separatisty a teroristou Petrem Heckem,“ napsal server s tím, že Ťjasko rovněž na sociálních sítích podporuje anexi Krymu a činnost teroristických organizací DLR a LLR. Pro nezávislost Ukrajiny je tak prý hrozbou.

Děvka ve službách Putina

"Vasyl Džuhan je rodák ze Zakarpatí a v současnosti žije v Česku. Podporuje oddělení Zakarpatí od Ukrajiny, je stoupencem nezákonné organizace 'Podkarpatská Rus', podporuje teroristické organizace Donbasu DLR a LLR. Džuhan je jedním ze sponzorů nezákonné organizace Podkarpatská Rus a s prezidentem Česka ho pojí obchodní vazby a společná práce pro jejich pána, Putina. 92,2 procenta Čechů mají za to, že prezident republiky Miloš Zeman je děvka ve službách Putina, FSB a KGB,“ uvedl dále server. (ČLÁNEK NAJDETE ZDE)

Samozvaná republika Podkarpatská Rus vznikla v roce 2008 a loni v dubnu vyhlásila nezávislost, což Ukrajina neuznává. Jak uvádějí Literární noviny, tato samozvaná republika vydala v loňském roce prohlášení adresované ruskému prezidentovi, že Zakarpatí nechce být součástí "nacistické Ukrajiny“. Lídr republiky Hecko navíc loni v září na tiskové konferenci v Budapešti oznámil, že maďarský parlament uzná zakarpatské referendum z roku 1991, v němž se 78 procent voličů vyslovilo pro autonomii oblasti.

Džuhan: Probírali jsme situaci na Ukrajině

Předseda Světové rady Podkarpatských Rusínů Džuhan ParlamentnímListům.cz potvrdil, že se s prezidentem Zemanem sešli. "Probírali jsme situaci na Ukrajině a petici, kterou jsme podali do Parlamentu České republiky. Bavili jsme se o decentralizaci Ukrajiny, kterou podporuje sám pan Porošenko. Zeman říkal, že pokud by se to týkalo i Podkarpatské Rusi, byl by pro,“ uvedl Džuhan. V petici se odvolávají na zmiňované referendum z roku 1991. "Na Ukrajině se to dosud neuznává, tak jsme požádali Parlament, aby nás podpořil a promluvil s vládou Ukrajiny,“ doplnil.

Schůzku potvrdil i mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. "Prezident republiky Miloš Zeman přijal v úterý dne 24. února 2015 na Pražském hradě na jeho žádost předsedu Světové rady Podkarpatských Rusínů Vasyla Džuhana,“ stojí v tiskové zprávě Hradu. 


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Petr Kupka

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…