ANO ve vládě bez Andreje Babiše? To si neumím představit, řekl v rádiu jasně Babiš

24.06.2017 21:36

Hostem sobotního Pressklubu Luboše Xavera Veselého na Frekvenci 1 byl exministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Hovořilo se nejen o ČSSD, ale i o jeho vizích. A třeba i o Čapím hnízdu.

ANO ve vládě bez Andreje Babiše? To si neumím představit, řekl v rádiu jasně Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Pan Zaorálek je určitě výřečnější člověk, trošku žvanil, trošku kecal, trošku tlučbuha,“ zhodnotil nového volebního lídra Babiš. Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek nahradil v čele volební kampaně premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD).

Následně Babiš Zaorálka zkritizoval za jeho lži v době vládní krize. „Brutálně mě zklamal,“ sdělil. Své řekl také k Sobotkovi, který podle něj zbaběle utekl z předvolebního boje. „Nikdy jsme nebyli spolu v televizi. Nikdy lidé neměli možnost vidět Sobotku a Babiše v televizi,“ posteskl si Babiš, že nikdy neměl možnost s ním probrat situaci veřejně. Se Sobotkou prý nikdy normálně nehovořil. „Mluví vždy formálně,“ podotkl s tím, že nikdy se Sobotkou nebyl na pivu. 

Babiš pak pohovořil i o svých vizích, které před volbami má. Například hovořil o superrychlém internetu i na zastávkách. „Internet u nás je pomalý. Když to porovnám s jinými státy, tak jsme hrozně pomalí. V Kataru máte styk se státem, kde máte naskenované oko. Když u nás maminka porodí dítě, musí jít na šest míst,“ kritizoval Babiš. „Ve světě je vše vymyšleno,“ dodal. 

Po volbách by Babiš rozhodně nechtěl být ve vládě s komunisty a s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem, jehož vnímá jako symbol korupce. Posteskl si také nad tím, že ostatní strany s ním nechtějí do koalice. „ANO ve vládě bez Andreje Babiše? To si neumím představit,“ řekl k tomu Babiš. 

Pochválil se také za kontrolní hlášení DPH. „Působil jsem na finanční správu, říkal jsem jim, ať jsou lidští, používají selský rozum,“ říkal následně ke kontrolám a byrokracii, kterou on sám zavedl. 

Babiš se pak rozhovořil také k podpoře umělců, kteří mu ji věnují. „Není pravda, že by mě Richard Krajčo podporoval. Má z toho velké problémy. Spolupracuji s ním ale dlouho,“ podotkl ke spolupráci s frontmanem skupiny Kryštof. Cení si nyní i spolupráce se zpěvačkou Petrou Janů, která mu to sama nabídla.

Předseda hnutí ANO se v červenci ožení. „Na Čapím hnízdě. Bude 200 hostů. Já dostal přidělených sto, moje paní má sto,“ řekl Babiš. „Pan Zaorálek by tam mohl vystoupit, je vtipný jako komediant. Budou tam ale jenom přátelé a rodina,“ sdělil. Kauzu Čapí hnízdo považuje Babiš za vysvětlenou. „Bylo to přesně podle pravidel, podle dotací,“ podotkl. 

Závěrem se pak Babiš vyjádřil k tomu, že jeho konec byl údajně způsoben tím, že chtěl ovládnout ČEZ. „Moje odvolání je pravděpodobně dílo lidí, kteří zřejmě nakradli desítky miliard,“ sdělil s rozčílením a Sobotku nazval loutkou ČEZ. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…