Babiš chce do léta zrušit deset tisíc herních automatů

10.04.2014 17:23

Ministerstvo financí v 1500 správních řízeních rozhoduje o zrušení 10.000 herních automatů. Podle náměstka ministra Ondřeje Závodského, který je zodpovědný za oblast hazardu a loterií, by tato herní zařízení měla zmizet do léta. Ke konci letošního března evidoval resort takřka 59 tisíc technických herních zařízení.

Babiš chce do léta zrušit deset tisíc herních automatů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Herna, ilustrační foto

„V současné době se ministerstvo potýká s výrazným problémem. Tím je proces odnětí licencí k provozu VLT, kdy obec na svém území jejich provoz zakázala. Týká se to přes deset tisíc výherních automatů, které jsou v 1500 správních řízeních. Jejich doba se neúměrně vleče," prohlásil na dnešní tiskové konferenci náměstek Závodský, podle nějž ministerstvo už udělalo určitá manažerská opatření, aby se proces urychlil.

„Do léta veškerá započatá řízení z povrchu země zmizí. Zmizí i pololegálně provozované přístroje, které jsou provozovány v rozporu s vůlí obcí," doplnil náměstek Závodský.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…