Hamáček na jednání s odboráři České pošty: Udělám vše pro zvýšení platů od května

15.01.2019 21:07

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček se dnes sešel se zástupci odborových organizací České pošty. Hlavním tématem jednání byl nárůst platů zaměstnanců České pošty o 10 procent, které ministr prosazuje.

Hamáček na jednání s odboráři České pošty: Udělám vše pro zvýšení platů od května
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Česká pošta se podle ministra vnitra musí soustředit na služby, které od ní lidé očekávají, tedy mj. na kvalitní doručování pošty a balíků. „Pošťáci musí roznášet poštu a musí k tomu mít důstojné pracovní podmínky. Proto udělám vše pro to, aby od letošního května došlo k navýšení platů zaměstnanců v klíčových provozech, jako je třídění, doručování a práce na pobočkách, o 10 procent,“ uvedl na jednání s odboráři Jan Hamáček. Na setkání zdůraznil, že Česká pošta musí být fungujícím moderním podnikem, na jehož spolehlivost se mohou občané i v té nejvzdálenější obci spolehnout. Ministr také ocenil, jak pošta, a hlavně její zaměstnanci zvládli nápor zásilek během vánočních svátků.

Setkání se zástupci odborů České pošty je dalším z pravidelných setkání ministra vnitra Jana Hamáčka. V minulých dnech se sešel se zástupci odborů Policie ČR a HZS ČR, v těchto setkáních hodlá pokračovat i nadále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…