Herec Krampol promluvil o kandidatuře na Hrad. Nabídku dostal

19.06.2012 19:53

Moderátor a herec Jiří Krampol se funkci prezidenta brání. Je prý českým kašpárkem, a tím i zůstane. Ideálním kandidátem by prý byl jeho herecký kolega Marek Eben.

Herec Krampol promluvil o kandidatuře na Hrad. Nabídku dostal
Foto: hns
Popisek: Jiří Krampol

V souvislosti s první přímou volbou prezidenta, jíž se Češi zúčastní již příští rok, se rojí spekulace o možné roli umělců. Objevují se i úvahy o tom, že by se příští vládce Hradu mohl rekrutovat právě z této profesní skupiny společnosti.

ParlamentníListy.cz se v této souvislosti obrátily na herce Jiřího Krampola. Právě ten je u veřejnosti velmi populární, navíc se nebojí politiku rád a často komentovat. Většinou tedy kriticky.

Směšný český kašpárek?

Krampol se ale redakci svěřil, že se na post hlavy státu necítí. "Jsem takový český kašpárek, v té funci bych si připadal až směšně," uvedl herec s tím, že má tip na lepšího kandidáta. Rovněž z řad umělců.

Eben na Hrad

"Líbil by se mi Marek Eben. Je chytrý, umí anglicky, má charisma," tvrdí Krampol s tím, že ještě ideálnějším kandidátem by byl již zesnulý bavič Miloslav Šimek. "Ten měl už od mládí organizační talent, vedl skaut a různé oddíly, měl jsem před ním respekt," vzpomíná herec, který už před časem dostal jinou politickou nabídku.

"Oslovili mě, abych šel do Senátu, jako nestranický kandidát," uvedl pro redakci s tím, že do politiky fušovat nechce. "Beru to jako humor, jen tak se mnou koketovali," uvedl o partaji, jejíž jméno nechtěl uvést. Politiku by podle něho měl dělat někdo, koho baví a kdo jí rozumí. 

Zeman je nejepší

Krampol pro redakci zhodnotil i kvality současných prezidentských kandidátů. "Hlasoval bych pro pana Zemana, z kandidátů je nejchytřejší. Pan Fischer je chytrý, vzdělaný, ale Zeman je podle mého nejlepší," uzavřel Krampol.

Ten dlouhodobě kritizuje českou vládu i zdražování. Třeba důchodci mají podle něho kvůli rychlému zvyšování cen, zejména potravin, velký problém.

Babička nemá na léky. Zastřelí ji?

"Obyčejná babička nemůže mít ani na léky, nemůže si je koupit. Má tedy umřít, nebo ji snad zastřelí?" děsí se Krampol. Toho pálí zejména zvyšující se ceny potravin. "Když si v Praze chcete dát v nějakém podniku kafe a polévku, obojí stojí osmdesát korun. To máte sto tisíc za rok. Obyčejný člověk, který bere osm tisíc korun měsíčně, na to ani nemá. Natož aby zaplatil nájem a další věci," rozčiluje se herec. "To mají ti lidé jít pod most, když nemají ani na nájem? Vždyť nepotřebují žádný luxus, ale jíst, oblékat a bydlet se přece musí," posteskl si před nedávnem pro redakci Krampol.

On sám má prý zatím štěstí. Ač je již v důchodovém věku, zdraví i možnosti mu dovolí si vydělávat. A tak přežívá.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…