Končící vláda utrácí miliony. Nakupuje luxusní limuzíny i saxofony

15.11.2013 9:35

Přestože úřednická vláda Jiřího Rusnoka má před sebou zřejmě jen několik málo týdnů existence, schvaluje milionové nákupy. Mezi těmi kurióznějšími je například nákup saxofonu pro Hradní stráž. Informuje o tom server iDnes.cz. Končící vláda také předkládá návrhy zákonů.

Končící vláda utrácí miliony. Nakupuje luxusní limuzíny i saxofony
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rusnokova vláda ve sněmovně

Ministerstvo vnitra podle serveru plánuje bez soutěže nakoupit 24 nových limuzín za 48 milionů korun. Ministr průmyslu a obchodu Jiří Cieńciała schvaluje nákup jedenácti nových vozů pro podřízené organizace.

Úřad původně vypsal soutěž. Tu pak ale zrušil. Teď plánuje vozidla nakoupit od Škody Auto. Server uvádí, že podle mluvčího ministerstva Filipa Matyse se totiž do původní soutěže nikdo nepřihlásil a podle zákona tak může oslovit dodavatele přímo. "Jde o běžnou obnovu vozového parku," dodal Matys.

Redaktoři narazili i na poněkud kuriózní zakázky. Ministerstvo vnitra například zadalo nákup šesti mistrovských saxofonů za 565 tisíc korun pro hudbu Hradní stráže a Policie ČR.

Ministerstva také stále produkují návrhy nových zákonů. V připomínkovém řízení je prý novela zákona o elektronických komunikacích. Ta má ulehčit Českému telekomunikačnímu úřadu (ČTÚ), který nezvládá řešení sporů mezi operátory a zákazníky.

Server s odvoláním na právníka Matouše Blažka ze sdružení Spotřebitel.net upozorňuje, že novela ruší možnost podat rozklad proti rozhodnutí úřadu nebo lhůtu, dokdy musí ČTÚ o sporu rozhodnout, což může vést ke zhoršení postavení spotřebitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…