Ministr Herman dostal podezřívavý dotaz ohledně vyvezení Muchovy epopeje do Japonska. A takto s ním naložil

17.06.2017 21:45

Z PROFILŮ Ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) odpověděl na nejnovější dotazy čtenářů, a to na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz. A jeden směřoval dokonce k intimním pokleskům duchovních.

Ministr Herman dostal podezřívavý dotaz ohledně vyvezení Muchovy epopeje do Japonska. A takto s ním naložil
Foto: Vít Hassan
Popisek: Bývalý ministr kultury Daniel Herman na sjezdu KDU-ČSL

„Jak řeší katolická církev případné selhání morálně volních vlastností kněží?“ zeptal se čtenář a svůj dotaz dokonce specifikoval. „Pokud se prokáže, že mladý ‚pastýř duší‘ je častým návštěvníkem night clubu, či ‚děvčat‘ na privátu a využívá placených sexuálních služeb, jaký trest následuje? Lze duchovní za tento ‚prohřešek‘ exkomunikovat?“ zeptal se.

„Již 12 let nejsem mluvčím biskupské konference. S dotazy tohoto typu se obracejte na církevní mluvčí, nikoli na představitele státu,“ odvětil stroze Herman.

  • Otázky a odpovědi najdete ZDE

Druhý dotaz pak směřoval k Muchově epopeji. 

„Povolil jste vyvezení Muchovy epopeje do Japonska, a to v době, kdy již byl znám výrok mezinárodního soudu v kauze Diag Human, že hrozí zadržování majetku ČR v zahraničí a jeho prodej, aby se zaplatil dluh. Ve světě se již píše, že Muchova epopej je zadržena a bude dána do prodeje, pokud ČR nezaplatí dluh Diag Humanu. Povolil jste vyvezení Muchovy epopeje z neznalosti situace, nebo to byl záměr?“ zeptal se čtenář.

„Píše se tolik nesmyslů a nepravd...“ odvětil Herman. „Příští týden cestuji v doprovodu pana premiéra do Japonska, kde se na vlastní oči přesvědčíme o enormním zájmu o epopej. Mohu Vás ujistit, že Slovanská epopej je v naprostém pořádku a tak se také vrátí do Prahy,“ sdělil Herman.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…