Ministr dopravy Prachař se ujal ministerstva. A hned oznámil změny

30.01.2014 12:17

Premiér Bohuslav Sobotka uvedl dnes dopoledne do funkce ministra dopravy Antonína Prachaře z hnutí ANO. Sobotka před novináři uvedl, že za klíčovou považuje především výstavbu dopravní infrastruktury. Prachař chce do pátku připravit pro vládu analýzu legislativního procesu.

Ministr dopravy Prachař se ujal ministerstva. A hned oznámil změny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Doprava - ilustrační foto

„Analýza se týká toho, co v legislativním plánu je, co chceme vyhodit ven a co bychom tam v dohledné době velmi rádi dali," řekl Prachař. Chce také v co nejkratším termínu rozběhnout pozastavenou dostavbu dálnic. Někteří dodavatelé ale podle něj budou mít velmi těžkou pozici. „Není totiž možné spolupracovat s někým, kdo vede soudní spor se svým zadavatelem," podotkl.

Nový ministr se zmínil také o výběru nového provozovatele elektronického mýta. Podle něj je nutné co nejdříve vládě předložit složení řídícího výboru. „Budu se snažit takovýto výbor ustanovit co nejdříve. Ještě dnes požádám kolegy, jichž se to týká, aby mi nominovali lidi, kteří se tím budou zabývat," sdělil Prachař.

Prachař je odborníkem na dopravu, byl mimo jiné viceprezidentem Sdružení automobilových dopravců ČESMAD Bohemia. Společně s budoucí ministryní spravedlnosti Helenou Válkovou byl Prachař jediným kandidátem do vlády, kterého Zeman dopředu pochválil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…