Müllerová odvolala šéfa IT. S novým ministrem se vrátil

10.08.2013 14:59

Šéf odboru informačních a komunikačních technologií na Ministerstvu práce a sociálních věcí Ivo Jančík byl odvolán v posledních dnech Ludmily Müllerové v čele úřadu. Jenže po nástupu Františka Koníčka se na svůj post vrátil.

Müllerová odvolala šéfa IT. S novým ministrem se vrátil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

Ivo Jančík byl odvolán k 30. červnu pomalu končící ministryní práce a sociálních věcí Ludmilou Müllerovou. Nebyly zveřejněny ani důvody, proč tomu tak bylo. "Důvody jeho odvolání jsou neveřejné, nešlo o veřejně činnou osobu," uvedla pro Aktuálně.cz mluvčí úřadu Štěpánka Filipová.

Po nástupu nového ministra Františka Koníčka se ale Jančík vrátil na svůj post. "Co se týče pana ředitele Jančíka - je běžné, že si manažeři, včetně náměstků, vytvoří svůj tým," komentuje to opět mluvčí.

Podle serveru za odvoláním šéfa IT stála neochota postupovat podle pokynů svého tehdejšího přímého nadřízeného Petra Krůčka. Ten byl 1. náměstkem Müllerové a zároveň jejím spolustraníkem. Šlo o řešení problémů se systémem výplaty sociálních dávek.

Krůček však v polovině července opustil svoji funkci a nahradil ho Petr Šimerka. Jančík se tak vrátil zpět. Hlavním úkolem tak pro oba nyní je, aby se vyřešily potíže s informačními systémy pro výplatu dávek.

"Mou snahou je najít právně konformní řešení pro stabilizaci a zlepšení funkcionality agendových informačních systémů, a to na přechodnou dobu. Tedy do doby implementace nového integrovaného systému," říká ministr Koníček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…