Nenávidí pravici a veřejně se jí vysmívá: Komunistů se bojí jen zloděj

18.10.2012 17:30

Drtivá a zasloužená porážka pravice. Tak volby hodnotí autor největší protivládní facebookové stránky Milan Mráz. Ten v rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz vyslovil velké nadšení z úspěchu komunistů, které sám volil. Vůči vládním stranám denně pro 23 tisíc lidí publikuje drsné i vtipné obrázky a komentáře.

Nenávidí pravici a veřejně se jí vysmívá: Komunistů se bojí jen zloděj
Foto: red
Popisek: Internet se baví na úkor ODS

„Na stránce jsem vždy uváděl, že ve volbách půjdu volit KSČM a také jsem ji volil. Jsem moc rád, že tolik lidí mělo stejný názor, a že KSČM dosáhla takového výsledku. Za sebe jsem velmi spokojen, že pravice utrpěla drtivou a zaslouženou porážku!“ říká Mráz.

Naše země přitom podle něho potřebuje komunisty ve vládě už hodně dlouho. „V příštích volbách má KSČM na to, aby volby vyhrála. Zvláště pak, bude-li tato vláda dále pokračovat. Ale i kdyby skončila druhá za ČSSD, tak je jasné, že parlamentní volby vyhraje drtivě levice a KSČM by měla jít do vlády, do řádné koalice s ČSSD. Vzniklo by to, co naše zem už potřebuje jako sůl, a to je silná levicová vláda,“ je přesvědčen protivládní aktivista.

Komunistická totalita prý nehrozí. Jen modrá

Na druhé straně se našla řada komentátorů i politiků, kteří volby hodnotili jako nástup komunistické totality, rudou záři a podobně. „Výroky typu ‚rudá záře‘ či ‚rudý říjen‘ jsou jen hloupé a ubohé plky, nad kterými se jen usmívám a klepu si na čelo směrem k autorovi takového výroku. Oni tito ‚modří bojovníci za svobodu‘ zapomněli, že žijeme ve 21. stolení a není možné již nikdy opakovat to, co se dělo v 50. letech za Gottwalda,“ reaguje Milan Mráz.

Dnešní KSČM prý s těmi gottwaldovskými nelze srovnávat. „Žádná totalita nehrozí, spíš se jen bojí o své nakradené majetky a ten, kdo získal majetek nepoctivou cestou, se má bát určitě! Jestli nám naopak nehrozí "modrá totalita", tím myslím nebohého řidiče Romana Smetanu, který byl za svobodný projev odsouzen soudkyní - manželkou Ivana Langera z ODS a žalobu na něho podala také ODS,“ komentuje kauzu řidiče, který odmítl veřejně prospěšné práce a musí proto nastoupit do vězení.

Nutno ale dodat, že řidič Smetana svůj svobodný názor vyjádřil na soukromém majetku, který měl někdo, v tomto případě ODS, zaplacený.

ODS a TOP 09 míří na propadliště dějin

Někteří z uchazečů o prezidentský úřad se nechali slyšet, že by vládu jakoukoli účastí komunistů nejmenovali. Takové má Mráz podle svých slov za hlupáky. „A lidi před takovými kandidáty varuji. Pokud ale vím, tak jmenovat premiéra na základě výsledku voleb, je prezidentova povinnost. Takže pokud by nesplnil svou ústavní povinnost, dopustil by se velezrady a mohl by být žalován a jistě i zbaven funkce Ústavním soudem. Prezident, který by nerespektoval vůli lidu - voličů, nemá na Hradě co dělat,“ řekl ParlamentnímListům.cz.

Milan Mráz se navíc jednoznačně připojuje k názoru, že volby předznamenávají konec jak ODS, tak TOP 09. „Jestli nezmění svou politiku a to podle jejich siláckých vyjádření hned po volbách zřejmě nehrozí, skončí v propadlišti dějin České republiky,“ říká radikálně.

„A to bude pro naší krásnou zem a její občany jenom dobře. Pak si naši potomci budou jednou v učebnicích dějepisu číst možná něco na tento způsob: ‚V 90-tých letech minulého století byla založena zločinecká organizace ODS. Tato politická strana podporovala korupci, ekonomickou kriminalitu, daňové podvody a pseudopodnikání. Za její? vlády vznikaly pouze nevěstince, sběrny barevných kovů, zastavárny a herny. Pančoval se alkohol, na nějž umírali lidé. ČR se stala zemí zločinu a korupci zaslíbenou a to zejména v období 2010 - 2014, kdy ODS u moci zdatně pomáhala TOP09 s LIDEM. V té době došlo k historicky nejvyššímu nárůstu státního dluhu. Ve jménu pseudoliberalismu se mohlo vše‘,“ snaží se předpovědět.

Co budou číst naše děti v učebnicích?

Ze soběstačné a ekonomicky silné země se prý stala skládka vyspělejších evropských států. „V zemi zůstaly zničené a vyrabované podniky (cukrovary, mrazírny, mlékárny, masokombináty, strojírenské podniky, atd.), nic nebylo české, vše se k nám jen dováželo,“ domýšlí dále údajný obsah učebnic.

„Nebude to pro naše potomky asi veselé čtení. Lidé by hlavně měli jít v pátek a v sobotu k druhému kolu senátních voleb a volit všude proti kandidátům ODS, aby se ani jeden kandidát ODS do Senátu nedostal,“ vybízí v rozhovoru pro server ParlamentníchListů.cz Milan Mráz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…