Pražský primátor Hudeček a spol. prý budou obžalováni kvůli Opencard

30.07.2013 12:01

Podle informací ParlamentníchListů.cz na pražském magistrátu kolují zvěsti, že prý do konce léta budou obžalováni radní z bývalé koaliční rady hlavního města Prahy z TOP 09 a ODS kvůli kauze Opencard. Redakci to potvrdily dva na sobě nezávislé dobře informované zdroje z magistrátu.

Pražský primátor Hudeček a spol. prý budou obžalováni kvůli Opencard
Foto: praha.eu
Popisek: Tomáš Hudeček

Přesněji řečeno existují dvě verze, jak celá kauza dopadne. Podle první budou obžalováni všichni členové tehdejší rady, tedy kromě Aleksandry Udženije z ODS, která se jednání o Opencard nezúčastnila.

Celá rada ODS a TOP 09...

Policie obvinila v březnu letošního roku pražské radní kvůli kritizovanému projektu Opencard. Kriminalisté je podezírají z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Obvinění se týká zakázky, kterou vloni získala firma Haguess. Vybrána byla v takzvaném jednacím řízení bez uveřejnění, kdy magistrát oslovil pouze tohoto dodavatele.

ParlamentníListy.cz ještě před sdělením obvinění informovaly o tom, že o tomto kolují zvěsti. A to se nakonec potvrdilo.

Obviněni jsou Bohuslav Svoboda (ODS), Eva Vorlíčková (TOP 09), Tomáš Hudeček (TOP 09), Ivan Kabický (ODS), Radek Lohynský (ODS), Lukáš Manhart (TOP 09), Helena Chudomelová, Josef Nosek (ODS), Václav Novotný (TOP 09), Pavel Richter (TOP 09). Dále byli obviněni i někteří zaměstnanci radnice.

...nebo jenom Vorlíčková?

Podle druhé verze, o které se hovoří, bude obžalována jenom nynější a tehdejší radní pro informatiku Eva Vorlíčková. „Pokud je pravdivá zpráva, že obžaloba za Opencard padne pouze na Evu Vorlíčkovou a ostatní z toho budou venku, tak to nebude moc dobrá zpráva, protože Vorlíčková je z nich nejslušnější,“ řekl redakci vysoce postavený člen pražské TOP 09.

Podle informací ParlamentníchListů.cz měl Hudeček na uzavřeném jednání TOP 09 slíbit, že pokud bude obžalován, bude rezignovat. Kvůli hrozbě obžaloby ho velká část zastupitelů TOP 09 nechtěla podpořit na primátora a pro svou kandidaturu na klubu získal jen těsnou většinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…