Premiér Sobotka: Vláda vnímá podporu sportu jako důležitou prioritu

14.09.2016 9:38

Předseda vlády Bohuslav Sobotka poděkoval českým olympijským medailistům za jejich skvělé sportovní výkony.

Premiér Sobotka: Vláda vnímá podporu sportu jako důležitou prioritu
Foto: Daniela Černá
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

Předseda vlády Bohuslav Sobotka se dnes setkal v Kramářově vile s českými medailisty z letošních olympijských her v brazilském Rio de Janeiru. Osobně jim poděkoval za skvělé sportovní výkony a úspěšnou reprezentaci České republiky. Společného setkání se účastnili rovněž trenéři a zástupci olympijského výboru v čele s jeho předsedou Jiřím Kejvalem. Společně s premiérem sportovcům poděkovali také předseda Senátu Milan Štěch, předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, vicepremiér Pavel Bělobrádek, ministr obrany Martin Stropnický a ministryně školství Kateřina Valachová.

„Českým olympionikům jsem držel palce po celou dobu konání her, všichni předvedli skvělé sportovní výkony a deset cenných kovů, které z brazilského Rio de Janeira naše výprava přivezla, je velkým úspěchem. Jsem rád, že jsem jim dnes mohl osobně poděkovat za úspěšnou reprezentaci naší země a popřát jim mnoho sportovních úspěchů pro další období. Naše vláda vnímá podporu sportu jako důležitou prioritu a proto na jeho podporu a rozvoj míří v rozpočtu 2017 rekordní částka, před 6 miliard korun. Z této částky by měla jít více než 1 miliarda korun na podporu sportování dětí a mládeže v klubech,“ uvedl premiér Bohuslav Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…