Rusnok: Domluvím si schůzky a pak budu vyjednávat podporu

17.07.2013 10:23

Premiér Jiří Rusnok médiím řekl, že dnes půjde do sněmovny a využije příležitost, aby si domluvil schůzky s politiky, se kterými bude jednat o podpoře pro svou vládu. Před poslanci vystoupit nechce. Do případného rozpuštění sněmovny nechce mluvit.

Rusnok: Domluvím si schůzky a pak budu vyjednávat podporu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda premiéra Rusnoka podruhé zasedala

„Dnešní schůzi sněmovny využiji k dojednání schůzek s představiteli politických stran,“ řekl Rusnok. Hodlá s nimi v blízké době jednat o podpoře pro svou vládu. O důvěru bude žádat pravděpodobně 8. srpna.

K programu mimořádné schůze, tedy k pokusu rozpustit sněmovnu se nechtěl vyjadřovat. Ani neplánuje, že by před poslanci na toto téma vystoupil. „ Podle mě je to bytostně věc sněmovny a nevidím důvod, proč bychom se jí do toho pletli,“ uvedl premiér.

Fischerovi věřím

Na otázku, jak bude řešit situaci s ministrem financí a jeho nedovysvětleným financováním dluhů z kampaně Rusnok odpověděl, že neví, co by na té situaci měl řešit. „Já spoléhám na to, co o tom říká. Nemám důvod mu nevěřit,“ zopakoval Rusnok. Poukazování na Jana Fischera, jako na problematický bod vlády, označil premiér za zástupný problém.

K otázce bývalých poslanců OD Tluchoře, Šnajdra a Fuksy, kteří byli vazebně stíháni kvůli údajné politické korupci, pak uvedl, že rozhodnutí Nejvyššího soudu vůbec nehodlá komentovat a toto rozhodnutí nezávislého soudu prý plně respektuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…