Sobotka mlčí. Jméno viníka za nepovedený jmenovací dopis vyzradit nechce

02.02.2014 10:00

Premiér Bohuslav Sobotka nechce prozradit konkrétní jméno viníka za nepovedený jmenovací dopis prezidentovi. Prvnízprávy.cz informují, že Sobotka si na Úřad vlády vede „paní domu" Bělu Hejnou a osobní asistentku Moniku. Kdo ale nasekal chyby v dopise, odmítá vyzradit.

Sobotka mlčí. Jméno viníka za nepovedený jmenovací dopis vyzradit nechce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Strakovy akademie

Prezident Zeman si Sobotku při jmenování vlády za dopis se zkomolenými jmény a dalšími chybami pěkně vychutnal. Premiér i Lidový dům však jméno viníka a konkrétní výši finančního postihu, který ho čeká, přiznat odmítá. „Oficiální vyjádření médiím jsme již zveřejnili, nevidíme důvod, proč se k této otázce dál vyjadřovat,“ řekl Krajským listům vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD Vítězslav Kulich. Podle serveru prvnízprávy.cz tak kryje záda šéfce Sobotkova kabinetu Běle Hejné, která přinejmenším zodpovídá za výsledky práce svých podřízených. Serveru se její vyjádření nepodařilo získat, prý kvůli její zaneprázdněnosti sérií důležitých jednání na Úřadu vlády.

Doktorka filozofie Běla Hejná je již ve věku, kdy prý Sobotkovi „premiérská infekce“ zřejmě nehrozí. Prvnízprávy.cz ale upozorňují na to, že si k ní bude chtít najít cestu celá řada lobbistů, podnikatelů i kmotrů. „Koneckonců cesta přes šéfku kabinetu se už v minulosti více než osvědčila. Dokáže Hejná odolat jejich návrhům nebo si přihřeje i vlastní polívčičku?“ ptá se server prvnízprávy.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…