Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.10.2012 10:40:08

Předseda Senátu se setkal s vítězi ankety Zlatý Ámos

Předseda Senátu se setkal s vítězi ankety Zlatý Ámos

TISKOVÁ ZPRÁVA

U příležitosti zahájení 20. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos 2012/2013 a Světového dne učitelů, který si připomínáme dnes 5. října, se ve Valdštejnském paláci setkal předseda Senátu PČR Milan Štěch s nejoblíbenějšími učiteli, kteří v minulých letech zvítězili v anketě Zlatý Ámos. Mezi pozvanými hosty nechyběl ani vítěz loňského ročníku Michal Mikláš.

„Smyslem jedné z nejznámějších českých anket není jen odměňovat úspěšné učitele, ale i propagovat význam a poslání učitelské profese. Když se dělají výzkumy veřejného mínění o tom, koho si lidé nejčastěji váží, tak jsou to většinou lékaři a učitelé,“ řekl ve svém projevu předseda Senátu Milan Štěch. Připomněl ale zároveň, že v reálné situaci mají učitelé postavení mnohem složitější. Kantoři nejsou dostatečně finančně ohodnoceni a přitom se musejí potýkat jak s nedostatečnou úctou ze strany některých žáků, ale mnohdy také rodičů.

„Jsem rád, že se toto přijetí uskutečňuje v den, který je v kalendářích označen jako Světový den učitelů. Zároveň je tento den již tradičně zahajován nový ročník ankety Zlatý Ámos. Ankety, která tvoří most k dalšímu významnému dni, a to ke dni narození J. A. Komenského, kdy je nový Zlatý Ámos korunován,“ uvedl ředitel ankety Ladislav Hrzal. Zdůraznil dále, že J. A. Komenský patří k nejvýznamnějším osobnostem naší historie a představitelům světové vzdělanosti. Proto by měl být den jeho narození – 28. březen, který se veřejnost připomíná jako Den učitelů, státem uznaný jako významný den.

Nejoblíbenější učitele a další významné hosty přivítal v sídle Senátu rovněž místopředseda senátního Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Marcel Chládek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama