Senát Parlamentu České republiky

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.10.2017 21:47:00

Senát se stal za současného vedení nástrojem politického boje s hlavou státu

Senát se stal za současného vedení nástrojem politického boje s hlavou státu

Prohlášení senátorů Klubu nezávislých senátorů

 Dnes 12. října 2017 byl na 10. schůzi Senátu opětovně projednáván mimořádný bod jednání vztahující se hodnocení výroků prezidenta republiky Miloše Zemana, tentokrát na Parlamentním shromáždění Rady Evropy dne 10. října 2017.

Stalo se tak, během výkonu funkce prvního, občany přímo zvoleného prezidenta České republiky Miloše Zemana s mandátem 2,7 milionu hlasů, už potřetí!

Senát Parlamentu České republiky, který má mandát řádově nesrovnatelně nižší, než současný prezident Miloš Zeman, se stal za současného vedení instituce, nástrojem politického boje s hlavou státu, nejvyšším ústavním činitelem.

Tento způsob výkonu politiky, který se stal trvalým jevem, do politické práce a role Senátu nepatří a Senát se tímto dostává do situace, která navozuje u voličů stále sílící diskuse o jeho účelnosti a potřebnosti.

„Máme názor, že v případě pokračování tohoto politického kurzu, se Senát Parlamentu České republiky dostane do role zbytné politické instituce.“, říká senátor Jan Veleba, předseda senátorského klubu KNS.

Za Klub nezávislých senátorů:

senátor Jan Veleba, předseda KNS
senátor Jaroslav Doubrava, místopředseda KNS
senátor Václav Homolka, člen KNS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama